DNA-funn på capsen

Etterforskerne har funnet DNA-materiale på capsen som man antar tilhørte Anna Lindhs drapsmann. Foreløpig har ikke funnet gitt resultater. Slik jobber etterforskerne i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
 • - Tar ham om to dager

  Etterforskningsleder Leif Jennekvist sa på en pressekonferanse i Stockholm i ettermiddag at politet har funnet DNA på capsen som ble funnet etter drapet.

  - DNA-materialet har blitt testet opp mot personregisteret, som inneholder DNA fra 2000 personer og sporregisteret som har 4000. Vi har ikke fått noen samsvar, sier Jennekvist.

  Han opplyser at det ikke er gjort hårfunn, men at materialet stammer fra en annen DNA-kilde.

  - Det dreier seg om spytt eller liknende, sier han.

  Selv om det ikke er funnet samsvar mellom DNA-funnene og DNA-materialet i politiets registre, vil ikke etterforskerne utelukke at mannen har vært tatt for voldskriminalitet tidligere. Snarere tvert imot.

  - Vi tror fortsatt at han har det. Dette er ikke første forbrytelse. Men det er jo likevel bare en arbeidshypotese, sier Leif Jennekvist.

  Han avviser at politiet har en bestemt oppfatning om hvem mannen på bildene er.

  - Vi kjenner ikke identiteten hans, men er meget interessert i å komme i kontakt med ham, sier etterforskningslederen.

  Hundrevis av tips


  De usladdede overvåkingsbildene av mannen som antagelig er utenriksminister Anna Lindhs drapsmann ble offentliggjort i går. I går kveld og i natt fikk politiet flere hundre tips om hvem mannen på bildene kan være. Nye tips veltet også inn da avisene i dag trykte bildene.

  Politiet er overbevist om at mannen på bildene er gjerningsmannen, skriver Expressen.

  - Det er ingen som helst tvil, sa en politikilde i formiddag.

  Sjekker over 100 navn


  Politiet jobber nå ut fra en liste på over 100 navn som kontrolleres mot forskjellige registre.

 • Hvert navn på lista kontrolleres opp mot foto på førerkortet, passfoto og eventuelle foto fra tidligere pågripelser.
 • Ettersom politiet har en spesiell oppfatning om mannens lengde, kontrolleres også den opplysningen mot personenes pass.
 • De som ikke strykes fra lista etter de første kontrollrundene, sjekkes opp mot kriminalregisteret. Alle registrerte lovbrudd kontrolleres nøye.
 • Mennene sjekkes også opp mot et register over psykisk syke personer.
 • Personer som stemmer overens med poiltiets bilder på den antatte gjerningsmannen tvinges til å svare på politiets spørsmål.

  - Er vi heldige, kan det bli et førerkortbilde som avslører drapsmannen når vi sammenlikner bildene, sier en politikilde.

  - Ikke en bestemt person


  Aftonbladet skriver i dag at politiet jaktet på en bestemt person i natt. Denne opplysningen tilbakevises av politiet.

  - Nei, vår informasjon peker fortsatt ikke mot en bestemt person, sier politiets pressetalsmann Lars Grönskog til Dagens Nyheter.

  Svenska Dagbladet skriver i dag at gjerningsmannen skal ha snakket til en eller flere personer etter at Anna Lindh ble knivstukket, og at han snakket svensk.

  - Det har jeg ikke hørt noenting om, sier Mats Nylén, stockholmspolitiets presstaleman til Aftonbladet.

<B>- BLIR SNART TATT:</B> Den antatte drapsmannen blir pågrepet om kort tid, tror politiet. Mange synes han <a href=http://www.dagbladet.no/nyheter/2003/09/15/378547.html>likner kronprinsesse Victorias kjæreste</a>. <br><br> Foto fra overvåkingskameraet
DNA-FUNN: Politiet har funnet DNA fra denne capsen, som man antar tilhører drapsmannen.