Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- DNA-prøver er ugyldige

Forvareren vil unngå at aktoratet bruker DNA-prøver som er tatt av John Michael Karr uten at han ble varslet først.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): John Michael Karrs (41) advokater ba i går retten om å stoppe aktoratet fra å bruke DNA-prøver og tekniske bevis fra den tidligere skolelæreren, melder nyhetsbyrået Reuters.

I et brev til retten skriver Seth Temin, Karrs forvarer, at alle DNA-prøver fra hans klient ikke er tatt lovlig, fordi advokaten ikke ble konsultert først.

Karr ble i forrige uke arrestert for drapet på skjønnhetsprinsessen JonBenet Ramsey (6). JonBenet ble sex-mishandlet og brutalt myrdet i sitt eget hjem 26. desember 1996.

Drapssaken har vært uløst siden, arrestasjonen av Karr i Thailand i forrige uke var derfor et gjennombrudd i drapssaken som rystet USA for ti år siden.

Nødvendige bevis

Forespørselen kommer sammmen med en rekke andre rettslige manøvrer advokaten prøver seg med dagen etter at Karr returnerte fra Thailand til Boulder, Colorado. Rettssaken mot ham starter på mandag.

En eventuell DNA-link mellom den 41 år gamle læreren og åstedet kan være av kritisk nødvendighet i saken mot Karr.

Etter at JonBenets far fant datteren sin i kjelleren 2. juledag for ti år siden, tok politiet tekniske undersøkelser som viste DNA-spor tilhørende en hittil uidentifisert hvit mann.

image: - DNA-prøver er ugyldige

DNA-sporet ble funnet i JonBenets undertøy og under neglene hennes. Dersom Karrs DNA matcher dette DNAet, vil det trolig felle ham.

Flere krav

Seth ba også aktoratet om å vise ham alt bevismateriale de har samlet inn så langt, når de reiser formell tiltale mot Karr.

Aktoratet har ikke sagt noe om hvorvidt de har DNA-tester av Karr. Det er også uklart om de har tatt prøver for å linke ham til fot- og håndavtrykk som ble funnet nær JonBenets kropp.

I går kveld hadde ikke retten svart på Temins forespørsel, og det er fortsatt ikke klart om distriktsdommer Raxanne Bailin vil godta kravene.

TILBAKE TIL USA:På torsdag landet John Michael Karr i Colorado. Alle foto: SCANPIX
TILBAKE TIL USA:På torsdag landet John Michael Karr i Colorado. Alle foto: SCANPIX Vis mer
FORSVAREREN: Seth Temin mener at eventuelle DNA-prøver som er tatt av Karr er ugyldige.
MORD-MISTENKT: John Michael Karr var en bekjent av JonBenets foreldre.
SKJØNNHETSPRINSESSE:JonBenet Ramsey (6) deltok i flere misse-konkurranser for barn.