DNA-SJEKKER: Årlig mottar politiet flere hundre henvendelser om folk som skal ha sett Madeleine McCann i live. Nå DNA-testes ei jente på New Zealand som skal være slående lik den forsvunne jenta. Her er bilder av Madeleine McCann som 3-åring på forvinningstidspunktet i 2007. Bildet til høyre er et bilde som viser hvordan hun trolig ser ut som 9-åring. Foto: AP / Metropolitan Police / Teri Blythe / NTB scanpix
DNA-SJEKKER: Årlig mottar politiet flere hundre henvendelser om folk som skal ha sett Madeleine McCann i live. Nå DNA-testes ei jente på New Zealand som skal være slående lik den forsvunne jenta. Her er bilder av Madeleine McCann som 3-åring på forvinningstidspunktet i 2007. Bildet til høyre er et bilde som viser hvordan hun trolig ser ut som 9-åring. Foto: AP / Metropolitan Police / Teri Blythe / NTB scanpixVis mer

DNA-sjekker jente som skal være slående lik Madeleine McCann

På New Zealand.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er fortsatt er mysterium hva som skjedde med lille Madeleine McCann da hun forsvant sporløst fra foreldrene mens de var på ferie på Algarve-kysten i Portugal 3.mai 2007.

Nå innhenter britiske Scotland Yard DNA fra ei jente i Queenstown-området på New Zealand som skal være slående lik den forsvunne jenta, melder The Telegraph.

Scotland Yard ønsker å fastslå jentas identitet for å bekrefte eller avkrefte om det kan være McCann.

Politiet har bedt om DNA-materiale etter forrige angivelige observasjon av jenta i Queenstown på nyttårsaften. Da gikk politiet ut og sa de var sikre på at det ikke var Madeleine McCann som var sett.

Det har blitt meldt inn flere observasjoner av personer som ligner på jenta i området de siste åra. DNA-sjekken skal nå komme til bunns i spekulasjonene.

- Politiet vil sende en DNA-profil til britisk politi for å identifisere jenta som en borger har ment å være Madeleine, sier Kallum Croudis til avisa Southland Times.