DNA-sjekker kroppsdeler

Franske granskere skal forsøke å identifisere de omkomne etter flyulykken i Egypt ved å ta DNA-prøver av kroppsdeler som er funnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Team med dykkere, flyhavarieksperter og andre fagfolk ankom feriestedet Sharm el-Sheikh fra Frankrike i dag. annskapene vil delta både i søk etter omkomne og vrakrester, men også starte arbeide med å identifisere kroppsdeler som er funnet i sjøen.

Blant gjenstander som er funnet etter flystyrten er vrakdeler, papirer, leker, klær og sko og andre personlige gjenstander. Letemannskapene har ikke funnet noen hele kropper, bare kroppsdeler.

DNA-eksperter

Det var 148 mennesker om bord. Utsendingen fra den franske regjeringen til ulykkesstedet, Renaud Muselier, opplyste at DNA-eksperter var ventet til byens sykehus for å hjelpe til med å identifisere levningene som blir funnet. Omkring 60 kroppsdeler var i dag blitt plukket opp av vannet.

- De er i dag uidentifiserbare, sier Muselier, som var sterkt berørt etter å ha sett det som hadde kommet inn til sykehuset i Sharm el-Sheikh.

- Det var et forferdelig syn. De døde mennene og kvinnene, all den menneskelige lidelsen, sa han.

Opprørte pårørende

Utenfor sykehuset måtte politiet lørdag kveld stanse opprørte pårørende av det egyptiske mannskapet på 13 som omkom i flystyrten.

- De sier det bare er deler av kropper der inne og at vi ikke vil være i stand til å identifisere noen, sier Hatem al-Qaliubi.

- Men vi vil inn. Kanskje vi kan identifisere noe, ropte han. Rundt ham sto gråtende kvinner.

Nama-bukta, som normalt skulle ha myldret av ferierende som surfer, snorkler og bader, var fri for turister i dag. Bare båter som deltok i søket skulle være til stede. Men litt lenger sør fortsatte turistaktivitetene som vanlig.

Årsaken til flystyrten er fortsatt like uklar, men både franske og egyptiske myndigheter sier det ikke er grunn til å tro at det er noe annet enn en ulykke. De håper at ferdskriveren og taleregistratoren fra flyet, som skulle frakte franske turister til Paris, skal bli funnet. En fransk fregatt med radarutstyr ble sendt fra Djibouti, og en ubåtrobot er satt inn i søket. Men det er usikkert om jakten lykkes. Flyvraket antas å ligge på 1000 meters dyp.

Forbudt i Sveits

Det egyptiske flyselskapet Flash Airlines hadde fått forbud mot å fly over sveitsisk luftrom på grunn av den dårlige sikkerheten om bord i flyene.

- Under en inspeksjon oppdaget vi at flyselskapet var en fare for flysikkerheten, opplyste Celestine Perissinotto, talskvinne for det sveitsiske luftfartstilsynet i dag.

Hun påpekte at et slikt flyforbud innebærer at det er snakk om alvorlige problemer. Det sveitsiske tilsynet hadde informert egyptiske myndigheter om beslutningen, ifølge Perissinotto.

- Reaksjonen var ufullstendig, sier hun.

(NTB)

LETER: Letemannskaper bruker håv for å plukke vrakrester og andre gjenstander fra sjøen. Så langt er 60 kroppsdeler funnet.
MINNESTUND: Utsendingen fra den franske regjeringen, Renaud Muselier, minner de omkomne under en sermoni ved å kaste blomster i Rødehavet, der 148 mennesker mistet livet lørdag morgen.