DNA-spor på åstedet

KRISTIANSAND (Dagbladet): Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10) ble seksuelt misbrukt og drept med kniv. Fra første time har etterforskningsledelsen vært sikre på at de har tekniske spor som kan avsløre identiteten til morderen. Årsak: Politiet har funnet DNA-spor på åstedet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bare en time etter at Stine Sofie og Lena ble funnet drept i Baneheia, var politiet optimister med tanke på å pågripe og sikte en gjerningsmann i løpet av kort tid. Gårsdagens foreløpige obduksjonsrapport gjør politiet enda mer sikre på at de er i ferd med å sirkle inn drapsmannen.

Politiet sitter med en rekke tekniske spor som kan være med på å avsløre morderen.

Identifikasjon

Dagbladet får bekreftet at kriminalteknikerne har funnet såkalte DNA-spor på åstedet. Materialet skal nå undersøkes videre av eksperter i Oslo. I løpet av få dager vil drapsjegerne i Kristiansand få svar på om det er mulig å identifisere de biologiske funnene. Hvis så er tilfellet, sitter etterforskerne med fellende beviser mot mannen som brutalt drepte de to småjentene.

- Vi antar at vi har tekniske spor som gjør det mulig å identifisere gjerningsmannen. Vi har gode tekniske spor i denne saken, bekrefter kriminalsjef Arne Pedersen ved Kristiansand politidistrikt.

Fotavtrykk

Ingen i politiet ville i går bekrefte Dagbladets opplysninger.

De erfarne kriminalteknikerne som mandag morgen startet det møysommelige arbeidet på åstedet, forsto raskt at gjerningsmannen hadde etterlatt seg en rekke tekniske spor. Politiet skal også ha sikret seg fotavtrykk på åstedet.

Det er fremdeles ingen som har status som mistenkt i saken.

Den foreløpige obduksjonsrapporten forteller politiet at jentene ble seksuelt misbrukt, men politiet konsentrerer ikke etterforskningen bare mot tidligere dømte pedofile.

- Det er farlig å knytte en gjerningsmann mot et bestemt miljø. Det kan bli for snevert, sier kriminalsjef Pedersen.

Politiet mener jentene etter all sannsynlighet ble drept med kniv. Kriminalsjef Pedersen vil ikke kommentere om det er snakk om et eller flere drapsvåpen.

Over 50 etterforskere jobber nå med saken.

Pedersen sier at lista over interessante personer som politiet ønsker å komme i kontakt med, øker. Han vil imidlertid ikke kommentere om noen er sjekket ut av saken.

PÅ SPORET: Dagbladet får bekreftet at kriminalteknikerne har funnet DNA-spor på åstedet. Materialet skal nå undersøkes videre av eksperter i Oslo.