DNA-spor trolig borte

STAVANGER/OSLO (Dagbladet.no): Liket har trolig ligget fem uker i kummen. Mye regn og mildt vær gjør obduksjonsarbeidet og jakten på DNA-spor vanskelig. En polititeori er at Tina tok pirattaxi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I 21-tida kom den endelige bekreftelsen.

- Vi kan bekrefte at det er gjort en positiv identifikasjon av kvinnen som ble funnet død ved Bore kirke og at den omkomne er Tina Jørgensen, opplyser kriminalsjef Bjørn Andersen i Stavanger politidistrikt til NTB.

Det var kvinnens tannstatus som til slutt ga politiet en sikker identifikasjon. Men før svaret kom, var politiet sikre.

- Liket er etter alt å dømme Tina Jørgensen, sa Andersen i ettermiddag.

De kjente henne igjen på klærne og skoene, melder TV2.

Politiet håper at den videre obduksjonen vil gi svar på hvordan Tina døde og om hun ble utsatt for et seksualdrap. Alt tyder også på at den unge kvinnen ble drept og skjult i kummen, samme helg som hun forsvant.

Politiet har funnet «ting»

De siste ukene har det regnet nesten hver dag på sør-vestlandet. Noe som igjen tyder på at mulighetene for å finne eventuelle biologiske spor på den drepte kvinnen eller i kummen er svært begrenset.

Derfor er det mer trolig at vanlig etterforskning og ikke et eventuelt DNA-spor, kan avsløre drapsmannen.

Dagbladet.no får bekreftet at obduksjonsarbeidet og jakten på eventuelle spor kan bli særdeles vanskelig.

Selv om alt tyder på at politiet har få tekniske spor å jobbe videre med, sa kriminalsjef Bjørn Andersen følgende i ettermiddag:

- Vi har etter alt å dømme funnet ting.

Kan ha tatt pirattaxi

Politiet etterlyser to - muligens en og samme bil - som ble sett i Stavanger sentrum natt til 24. september - natta Tina forsvant.

- Jeg understreker at vi ikke har noen mistenkt i denne saken. Vi har mange arbeidsoppgaver foran oss, sier kriminalsjef Bjørn Andersen.

En av teoriene politiet jobber utfra er at Tina kan ha tatt en pirattaxi for å dra hjem til moren som bor på Klepp på Jæren. Hun hadde vært på byen med kjæresten, men forlot ham etter en krangel.

Ifølge polititeorien er det piratsjåføren som har tatt livet av Tina. Etter hva Nettavisen får opplyst, tyder ting på at drapshandlingen ikke skjedde på parkeringsplassen, men at liket ble fraktet dit i ettertid.

En hovedteori er at gjerningsmannen er lokalkjent i området ved Bore kirke hvor liket ble funnet. Kummen ligger isolert til uten naboinnsyn. Han må også ha hatt detaljopplysninger for å finne fram til kummen.

Faren ber drapsmannen melde seg

Stavanger-politiet vil ikke ha hjelp fra drapsetterforskerne i Kripos. I dag har de avhørt 10-12 av naboene til Bore kirke. Etter at Tina ble meldt forsvunnet, har politiet fått inn over 180 tips. I tillegg har de foretatt nær 80 vitneavhør.

Tina Jørgensens familie kom i kveld sammen for å bearbeide følelsene etter at det ble klart at den døde personen med all sannsynlighet er Tina. Hennes far, Oddvar Jørgensen (53), trygler drapsmannen om å melde seg.

- Jeg visste hun var drept og trodde aldri at hun hadde gjort noe selv. Tina var glad i livet. Drapsmannen må melde seg. Men vil han gjøre det? spør Oddvar Jørgensen.

FUNNET VED KIRKA: Politiet ber alle som har vært ved Bore kirke i tiden 24. til 27. september om å melde seg.
- DET ER TINA: Kriminalsjef Bjørn Andersen bekrefter at det var Tina Jørgensen som ble funnet i dreneringskummen på parkeringsplassen i går.