Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

DNA-svar i løpet av uka

Politiet i Kristiansand klamrer seg til håpet om et endelig gjennombrudd i barnedrapssaken i Baneheia. I løpet av uken vil de første DNA-svarene ligge på bordet. Da er det et være eller ikke være for politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

17 uker er gått siden Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10) ble funnet drept etter en badetur i Baneheia i Kristiansand 21. mai. Etter hvert som tiden går, svekkes sjansene for en oppklaring av saken.

Innen uken er omme kan den mørke skyggen over sørlandsbyen ha lettet. Om lag 30 DNA-prøver er til analyse ved Rettsmedisinsk institutt i Oslo. I beste fall vil politiet på bakgrunn av analysene kunne utelukke 30 personer uten alibi for drapstidspunktet. Eller enda bedre: De vil kunne utpeke småjentenes drapsmann. I verste fall vil gjerningsmannen slippe unna og saken føye seg inn i rekken av uoppklarte drap i Norge.

Politiet sitter nemlig på et biologisk spor, et hårstrå, som de er sikre på tilhører gjerningsmannen. Ifølge kriminalsjef Arne Pedersen i Kristiansand politidistrikt holder en fullverdig DNA-profil til fellende dom.

(NTB)