DNA-tabbe spenner beina under Jack the Ripper-avsløringen

99 prosent av befolkningen har DNA som matcher med «beviset».

FORTSATT EN GÅTE: Jack the Ripper drepte minst fem kvinner i løpet av en kort periode i bydelen Whitechapel i London i 1888. Her ble ett av hans ofre, Mary Kelly, funnet. Foto: Nina Ruud/Dagbladet
FORTSATT EN GÅTE: Jack the Ripper drepte minst fem kvinner i løpet av en kort periode i bydelen Whitechapel i London i 1888. Her ble ett av hans ofre, Mary Kelly, funnet. Foto: Nina Ruud/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hvem var Jack the Ripper? Verden jakter forstatt svaret på gåten, 126 år etter at han terroriserte gatene i Whitechapel i Øst-London, og drepte minst fem kvinner på bestialsk vis.

Det har ikke manglet på folk som mener de har det definitive svaret på hvem seriemorderen var. Sist ut i rekken er den britiske forretningsmannen Russel Edwards, som i en bok som kom ut tidligere i år hevder «definitivt, kategorisk og absolutt» å ha fastslått identiteten til Jack the Ripper.

Skråsikkerheten bygger på at Edwards skal ha kjøpt et sjal som ble funnet i nærheten av ett av ofrene i 1888, og saumfart dette for DNA-spor. Sjalet skal, ifølge Edwards, ikke ha blitt vasket i løpet av de 126 årene som har gått siden den gang.

Polsk barberer Forskeren Jari Louhelainen, som har analysert DNA-sporene fra sjalet, kom fram til at Jack the Ripper var den da 23 år gamle polske immigranten Aaron Kosminski.

Kosminski er et av en håndfull navn som går igjen når det spekuleres i Jack the Rippers identitet. Han var pågrepet i 24 timer da etterforskningen pågikk i 1888, etter at et vitne pekte ham ut Politiet skal likevel ikke ha hatt nok beviser til å holde ham lenger. Han døde på sinnsykehus 53 år gammel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer