DNA-test viser at ettersøkt terrorist ikke er drept

Den drepte var ikke den etterlyste islamistlederen Noordin Mohammed Top slik det tidligere ble meldt.

FEIL MANN Talsmann Nanan Soekarna fra indonesisk politi holder opp en plakat med et bilde av det som angivelig er en ytterliggående opprører som ble skutt og drept under en politiaksjon sist uke. DNA-tester viser nemlig at mannen som ble drept i dette politiraidet, ikke var den etterlyste islamistlederen Noordin Mohammed Top, slik det tidligere ble meldt. Foto: REUTERS / Supri / SCANPIX
FEIL MANN Talsmann Nanan Soekarna fra indonesisk politi holder opp en plakat med et bilde av det som angivelig er en ytterliggående opprører som ble skutt og drept under en politiaksjon sist uke. DNA-tester viser nemlig at mannen som ble drept i dette politiraidet, ikke var den etterlyste islamistlederen Noordin Mohammed Top, slik det tidligere ble meldt. Foto: REUTERS / Supri / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Indonesisk politi opplyser at DNA-tester viser at mannen som ble drept i et politiraid i helgen, ikke var den etterlyste islamistlederen Noordin Mohammed Top slik det tidligere ble meldt.

Top antas å være hovedmannen bak forrige måneds angrep på to hoteller i Jakarta som kostet ni mennesker livet, og andre store terrorangrep i Indonesia de siste årene.

Meldingen om at den malaysisk-fødte Top igjen har unngått å bli tatt, er et hardt slag for sikkerhetsstyrkene i Indonesia og arbeidet for å hindre flere terrorangrep. Top er den mest ettersøkte mannen i Indonesia.

Mannen som ble drept etter en 16 timer lang beleiring av en gård i det sentrale Java, viser seg å være en mann som arbeidet for blomsterdekoratørene på Ritz-Carlton-hotellet, et av hotellene i Jakarta som ble angrepet i juli.

(NTB)