Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

DNA-tester lik

Er Saddam død? Nei, sier britisk etterretning. USA vil ta DNA-prøver av likene i de sammenraste bygningene der de mandag trodde Saddam hadde møte med sine ledere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Noen hevder at Saddam ble sett utenfor bygningen like før bombeangrepet, og unnslapp. Andre mener han har rømt til sin hjemby Tikrit, sammen med sønnene Qusai og Uday.

- Både Saddam Hussein og sønnene ble hardt skadd i bombeangrepet, og den ene sønnen er allerede død, er et annet rykte.

Saddam i sikkerhet?

Den britiske avisa The Guardian siterer etterretningskilder som hevder at Saddam ikke var i bygningen da bombene falt.

The Times, som også siterer anonyme etterretningskilder, sier: - Vi tror han forlot bygningen samme vei som han kom, enten gjennom tunnelsystemet eller med bil. Vi vet ikke sikkert.

I russernes ambassade?

Den libanesiske parlamentslederen, Nabih Berri, sa i går at Saddam kan ha tatt tilflukt i den russiske ambassaden i Bagdad som del av en amerikansk-russisk avtale.

- Hvorfor dro den russiske ambassadøren tilbake til Bagdad? Og hva gjorde den amerikanske sikkerhetsrådgiveren Condoleezza Rice i Moskva? Er Saddam i ambassaden? spurte Berri.

Både Russlands utenriksdepartement og Washington avviser kategorisk at Saddam Hussein befinner seg i den russiske ambassaden i Bagdad.

Det tyrkiske instituttet SESAR, som spesialiserer seg på strategiske analyser, har også fortalt til Associated Press at de fra «pålitelige kilder» har fått vite at, jo da, Saddam Hussein er i den russiske ambassaden.

Avtale med USA?

Moskva-korrespondenten til den arabiske nyhetskanalen Al-Jazeera har sitert en russisk kilde som hevder at en amerikansk-irakisk avtale om våpenhvile er under arbeid, og at Saddam var garantert å bli brakt trygt ut av Bagdad som en del av avtalen.

Kilden, en høytstående etterretningsoffiser, sier til Al-Jazeera at CIA var i Bagdad allerede før krigen startet for å få avtalen i havn.

Saddam i fødebyen?

Kurdistans patriotiske union, som sloss mot Saddams soldater i Nord-Irak, hevdet tirsdag at Saddam sammen med sine sønner og andre toppledere i regimet flyttet til Tikrit da kampene tok seg opp i Bagdad.

Saddam er fra Tikrit, som er sunnimuslimenes hovedsete, en by som ennå ikke er inntatt av invasjonsstyrkene.

Andre rapporter fra Nord-Irak forteller at Saddam og hans sønner kom hardt skadd til Tikrit, og ble skysset videre nordover til Mosul.

Saddam Hussein skal imidlertid være i sikkerhet i Syria, ført dit under eskorte fra Republikanergarden, hevder andre.

Jakten på Saddam Hussein er blitt som å jakte på et spøkelse.

<B>Død?</B> Saddam Hussein
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media