DNA-testet kameraten

Den arresterte 35-åringens kamerat er DNA-testet av politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det skriver Expressen i dag. Kameraten har i politiavhør gitt feilaktige opplysninger om sine møter med 35-åringen på drapsdagen.

Kameraten bor i Sundbyberg utenfor Stockholm, og 35-åringen sov over hos ham både natta før og natta etter drapet. Da han ble arrestert, ransaket politiet leiligheten og avhørte kameraten.

Dro på byen

- Drapsdagen var jeg igjen hjemme, mens han dro inn i byen. Jeg møtte ham først seinere på kvelden etter knivangrepet, har kameraten sagt til politiet.

Ifølge ham møtte han 35-åringen på kvelden, i Bro-Bålsta, for å se en fotballkamp. Seinere dro de ut på byen i Stockholm sentrum. Men i går kunne Expressen fortelle at flere vitner har fortalt politiet at de så de to sammen i timene før drapet.

Dette har gjort 35-åringens kamerat interessant for politiet, og derfor har han måttet avgi DNA-prøver.

Yrkeskriminell

Etter at 35-åringen ble arrestert har politiet gjennomført husransakelser og avhør av personer i kretsen rundt den drapsmistenkte. Ifølge politiet er 35-åringen yrkeskriminell, og har finansiert sitt luksusliv på Stockholms insteder med penger fra forbrytelser.

- Mange i hans omgangskrets er også grovt kriminelle, sier en av dem som har avgitt forklaring.

Dette har gjort avhørene vanskeligere. En av Expressens kilder sier at en del personer ikke vil fortelle sannheten, fordi de vil skjule egne lovbrudd og beskytte hverandre. Dette kan også være forklaringen på at 35-åringens kamerat ikke fortalte alt om sine møter med 35-åringen på den dagen Ana Lindh ble drept.

- Sannsynligvis lyver kameraten fordi han er redd for å bli satt fast for egne lovbrudd, sier en kilde til Expressen.