ETTERLYST: I forbindelse med en overfallsvoldtekt i Hellerudveien i Oslo natt til lørdag 8. oktober ønsker politiet tips fra publikum. Politiet ber om tips og opplysninger som kan identifisere denne personen. Opplysninger gis på telefon til Sedelighetsavsnittet - dagtid 22669163 eller til Kriminalvakten - kveldstid 22669966.
Foto: Politiet/Scanpix
ETTERLYST: I forbindelse med en overfallsvoldtekt i Hellerudveien i Oslo natt til lørdag 8. oktober ønsker politiet tips fra publikum. Politiet ber om tips og opplysninger som kan identifisere denne personen. Opplysninger gis på telefon til Sedelighetsavsnittet - dagtid 22669163 eller til Kriminalvakten - kveldstid 22669966. Foto: Politiet/ScanpixVis mer

DNA-treff etter overfallsvoldtekt i Oslo

Det kan gå mot oppklaring av en overfallsvoldtekt på Oppsal i Oslo natt til lørdag 8. oktober.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo-politiet har fått DNA-treff som matcher med en ukjent profil i DNA-registeret. Ingen er foreløpig pågrepet i saken, skriver Aftenposten.

Gjerningsmannen i denne saken er den eneste politiet i Oslo med stor grad av sikkerhet mener er etnisk norsk blant minst 48 registrerte overfallsvoldtekter i hovedstaden i år. Offeret har i avhør opplyst at mannen var hvit i huden og snakket norsk uten brytning. Hun har også forklart at hun ut fra hans fremferd mener det ikke er første gang han har voldtatt.

Lederen for voldtektsgruppen i Kripos, som har overtatt etterforskningen i saken, bekrefter at de fikk saken overført fra politiet i Oslo onsdag. Hun sier hun vil sette seg inn i saken i løpet av torsdag.

Voldtekten skjedde ved 1-tiden natt til lørdag ved krysset Hellerudveien og Trasoppveien på Oppsal øst i Oslo.

Hun påviste sædrester der voldtekten skal ha skjedd, og slik kan politiet ha skaffet DNA-profilen som kan gi gjennombrudd i etterforskningen.

(NTB)