Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

DnB alene mot Sampo

Når Storebrand-styret nå enstemmig anbefaler finske Sampos bud på konsernet, er det i praksis bare DnB som kan stoppe finnenes oppkjøp - forutsatt at Folketrygdfondet i morgen velger å stå imot politisk press, og går for det finske tilbudet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mye tyder på at Orkla vil gå inn for fusjonen, siden Orklas styrerepresentant i Storebrand, Halvor Stenstadvold, stemte for Sampo. I går sa dessuten Orklas nye konsernsjef Finn Jebsen til Dagens Næringsliv at «det er unaturlig at aksjonærene i Storebrand skal betale prisen for å beholde en stor, norskeid finansinstitusjon».

- Orkla tar sin beslutning på styremøtet i morgen formiddag, sier informasjonsansvarlig Ole Kristian Lunde til Dagbladet.

Med et ja derfra vil det stå på Folketrygdfondet.

For dårlig

Hvis de velger Sampo, er DnB alene om å ta ansvaret for å stoppe fusjonen «alle» vil ha.

Det er et faktum at DnBs bud og forslag om sammenslåing ikke er i nærheten av å friste en nødvendig majoritet av Storebrands aksjonærer.

Forslaget priser Storebrand for lavt til at dette er en interessant for disse to, og de har derfor valgt å støtte Sampo-alternativet, går det fram av en pressemelding fra Storebrand.

DnB selger?

  • DnB må derfor øke sitt bud og dermed sukre pillen for gjenstridige Storebrand-aksjonærer. Det har DnB hittil avvist.
  • Alternativet er at DnB innser nederlaget og selger sine nær ti prosent til finnene. Dette gir en pen kursgevinst. På de rundt 20 millioner aksjene DnB har kjøpt den siste tida vil fortjenesten være 200 millioner kroner.

egil.erlandsen@dagbladet.no

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media