DnB: Brudd ikke til å unngå

DnBs styreformann Jannik Lindbæk mener det ikke var til å unngå at fusjonen med Storebrand ble avblåst. -Det ble et uunngåelig, men beklagelig utfall av et langsiktig og målrettet arbeid, sier han.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- DnBs styre har hele tiden lagt til grunn at realøkonomiske forhold må gjenspeiles i bytteforholdet mellom aksjene. Vi kan ikke gjøre noe som ikke er til beste for våre aksjonærer, og har etter en helhetsvurdering benyttet oss av vår adgang til å si opp integrasjonsavtalen, sier Lindbæk i en pressemelding som ble sendt ut mandag formiddag.

Han sier at forhandlingene i sluttfasen har vært komplekse. Fra torsdag kveld til lørdag formiddag ble det ført forhandlinger mellom de to styreformenn og konsernsjefer med sikte på å komme fram til en helhetlig løsning.

- Avstanden i oppfatninger om bytteforholdet viste seg dessverre å være for stor, sier Jannik Lindbæk.

Det ble avholdt ytterligere et møte søndag kveld, der representanter for de to selskapers styrer deltok, uten at partene kom til enighet. Styret i DnB Holding har til sammen behandlet Storebrand-saken på over 30 møter i løpet av 2001 og 2002, ifølge pressemeldingen.

Bytteforholdet skulle i samsvar med integrasjonsavtalen endelig fastsettes med bakgrunn i en såkalt due diligence; en gjensidig gjennomgang av selskapene og deres porteføljer. Etter å ha gjennomført dette, konkluderte styret i DnB torsdag kveld med at det ikke var grunnlag for å gjennomføre noen fusjon med et bytteforhold på 1:1,33.

(NTB)