BYGGER NYTT: DNB plasserer sitt nye høyteknologiske datasenter for banktjenester til Rennesøy kommune i Rogaland. Senteret skal ligge i den tidligere fjellhallen til NATO, som regnes som verdens sikreste og kan stå imot alle farer. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
BYGGER NYTT: DNB plasserer sitt nye høyteknologiske datasenter for banktjenester til Rennesøy kommune i Rogaland. Senteret skal ligge i den tidligere fjellhallen til NATO, som regnes som verdens sikreste og kan stå imot alle farer. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer

DNB bygger nytt terrorsikret datasenter

Skal bli verdens sikreste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DNB plasserer sitt nye høyteknologiske datasenter for banktjenester til Rennesøy kommune i Rogaland.

Senteret skal ligge i den tidligere fjellhallen til NATO, som regnes som verdens sikreste og kan stå imot alle farer. Dette skriver Stavanger Aftenblad.

Det er mange som har opplevd problemer med nettbanken til DNB de siste dagene. Det nye senteret med bedre datasikkerhet vil sannsynligvis minimalisere problemene.

Til nå har banken hatt sju datasentre hos IT-selskapet Evry, men nå skal disse samles i et stort senter. Det er fortsatt Evry som skal drive senteret. DNB inngikk nylig en driftsavtale for stormaskiner med Evry til en verdi av 2,7 milliarder kroner.

Senteret skal stå klart i løpet av høsten.

(NTB)