DnB flater ut

DnB flater ut, mens Storerbrand stiger marginalt på Oslo Børs fredag. Markedet har ikke reagert nevneverdig på signaler om at Bankinvesteringsfondet kan tenkes å bli benyttet som oppkjøpsinstrument.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Regjeringen vurderer å benytte Statens bankinvesteringsfond som redskap for å hindre utenlandsk oppkjøp av Storebrand. Dette fremgår av oppslag i Aftenposten i dag.

Finansminister Karl Eirik Schjøtt-Pedersen er inntilt på å bruke det han har av politiske muskler for å få til en sammenslåing av DnB og Storebrand. Bankinvesteringsfondet blir sannsynligvis regjeringens redskap i kampen om Storebrand.

DnB, som for øvrig fortsetter med sine tilbakekjøp av egne aksjer, flater ut og er uendret fra sluttnotering onsdag på kurs 39,60 kroner.

Storebrand stiger en femtiøring fra onsdagens sluttnotering og noteres til kurs 69 kroner.

Totalindeksen på Oslo Børs stiger med en snau halv prosent og ligger igjen over 1.400 poeng. Tomra er blant de få indeksetunge aksjene som bidrar til å bremse oppgangen. Tomra er ned 2,5 prosent til kurs 160 kroner. Dette er for øvrig fjerde dag på rad med kursnedgang for Tomra.

Tandbergs argeste konkurrent på video-konferansemarkedet, amerikanske Polycom, kjøper opp en annen amerikansk konkurrent, PictureTel, for 362 millioner dollar, tilsvarende 3,3 milliarder kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer