DnB flater ut

DnB flater ut, mens Storerbrand stiger marginalt på Oslo Børs fredag. Markedet har ikke reagert nevneverdig på signaler om at Bankinvesteringsfondet kan tenkes å bli benyttet som oppkjøpsinstrument.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringen vurderer å benytte Statens bankinvesteringsfond som redskap for å hindre utenlandsk oppkjøp av Storebrand. Dette fremgår av oppslag i Aftenposten i dag.

Finansminister Karl Eirik Schjøtt-Pedersen er inntilt på å bruke det han har av politiske muskler for å få til en sammenslåing av DnB og Storebrand. Bankinvesteringsfondet blir sannsynligvis regjeringens redskap i kampen om Storebrand.

DnB, som for øvrig fortsetter med sine tilbakekjøp av egne aksjer, flater ut og er uendret fra sluttnotering onsdag på kurs 39,60 kroner.

Storebrand stiger en femtiøring fra onsdagens sluttnotering og noteres til kurs 69 kroner.

Totalindeksen på Oslo Børs stiger med en snau halv prosent og ligger igjen over 1.400 poeng. Tomra er blant de få indeksetunge aksjene som bidrar til å bremse oppgangen. Tomra er ned 2,5 prosent til kurs 160 kroner. Dette er for øvrig fjerde dag på rad med kursnedgang for Tomra.

Tandbergs argeste konkurrent på video-konferansemarkedet, amerikanske Polycom, kjøper opp en annen amerikansk konkurrent, PictureTel, for 362 millioner dollar, tilsvarende 3,3 milliarder kroner.

Tandberg skal ha vært i kontakt med PictureTel, men i meldingen som selskapet nylig publiserte om avsluttet oppkjøpsjakt, skrev Tandberg at prisen på oppkjøpsmålene var blitt for høy.

Ledelsen i PictureTel har på sin side gjennomført en vellykket salgsturne ettersom kursen har steget hele 150 prosent siden begynnelsen av april. Polycom betaler attpåtil en premie på 62 prosent i forhold til børskurs!

Tandberg sitter nå med en fet kontantbeholdning og en fortsatt solid markedsposisjon. Det ser ikke ut til at investorene i første omgang synes dette er noe negativt. Tandberg-kursen er etter en drøy times handel opp 1,8 prosent til 115 kroner.

I avisen The Wall Street Journal i går var det en artikkel om hvor billig der er blitt å reise på cruise, og hvordan den svake amerikanske økonomien har gitt rabatter på ferier spesielt.

Artikkelen virket ikke negativt inn på kursutviklingen i RCL i USA i går. Kursen steg 1,7 prosent til en omregnet sluttkurs på 202,50 kroner (basert på dollarkurs 9,20 kroner). RCL stiger også på Oslo Børs fredag, men legger seg på samme nivå som sluttkurs i USA i går.

Meldinger om at svenske Telia er i samtaler med Tele Danmark (TDC) får ikke betydelige kursmessige utslag for Telenor fra starten av fredag. Kursen er ned 0,2 prosent, og Telenor omsettes rett over klokken 11 til kurs 41,10 kroner. Omsetningen er imidlertid svært laber og i løpet av første drøye timen er det kun omsatt aksjer for 3,6 millioner kroner.

Norman får seg en hyggelig opptur fra morgen av fredag etter at Norman har inngått en avtale om å utstyre alle Fujitsu Siemens PCer som selges på det europeiske forbrukervaremarkedet med Normans datasikkerhetsprodukter.

Norman får dermed en etterlengtet opptur, og kursen legger på seg med over 6 prosent. Med det er Norman en av de desiderte vinnerne frem til klokken 11.15.

Stolt-Nielsen har før børsåpning i dag steget fire dager på rad og kursen har i samme periode steget med om lag 15 prosent.

Stolt-Nielsen skal i dag fullføre et vellykket road show i USA der amerikanerne villig vekk har kjøpt aksjer i selskapet som driver med alt fra kjemikalietank, via oljeservice til oppdrettsvirksomhet.

På Oslo Børs fredag stiger Stolt-Nielsen med 4,9 prosent til 183 kroner.

Sense er fredagens desiderte taper. Kursen ramler 13,5 prosent til kurs 6,40 kroner som er ny historisk bunnotering.

Selv om kursfallet skjer på et relativt lavt volum er det ingen tvil om at Sense er under et formidablet press for tidern Siden 14. mai er verdien av telekommyggen redusert med 40 prosent. Sense la frem skuffende resultater tirsdag 15. mai og kursen falt kraftig etter resultatfremleggelse.