DnB: Ganske vanlig

Den norske Bank avviser at det omstridte Røkke-lånet er lovstridig, og hevder at det er ganske vanlig å gi lån som skal betales med utbytte fra det selskapet man har kjøpt eierandeler i.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DnBs informasjonsdirektør, Jarl Veggan, presiserer at interne utredninger slår fast at det ikke foreligger brudd på loven. Dette er bekreftet både av bl.a. «et av landets mest velrennomerte advokatfirmaer» og bankens kontrollkomite, som ikke rapporterer til banken, men til Kredittilsynet, sier Veggan.

- Flere, blant dem tidligere leder for DnBs representantskap, Kåre Willoch, stiller spørsmålstegn ved forretningsmoralen i denne saken?

- Utsagnene på Dagsrevyen i går kveld var påstander om brudd på loven. Det tar vi sterk avstand fra. Når det gjelder etikken vil jeg nøye meg med å påpeke at lovgiverne har åpnet adgang for dette. Hvis man ikke skal kunne ta ut utbytte fra et selskap for å betale tilbake det man har lånt for å kjøpe eierandeler i selskapet, vil mye stoppe opp. Svært mye av den restrukturering som foregår i norsk næringsliv, skjer på denne måten, sier informasjonsdirektør Jarl Veggan.