Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

DNB har solgt eiendom for 20-21 milliarder på 18 måneder

Har kvittet seg med eiendommer for enorme verdier det siste halvannet året.

Solgt: DNB solgte Oslo City for fem milliarder kroner tidligere i desember. Foto: Kaare Martin Granerud / Finansavisen
Solgt: DNB solgte Oslo City for fem milliarder kroner tidligere i desember. Foto: Kaare Martin Granerud / Finansavisen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): DNB har lempet ut eiendom for enorme verdier i Norge, Danmark og Sverige siden juni i fjor, skriver Finansavisen.

- Som eier av en stor eiendomsportefølje er det naturlig å utvikle porteføljen ved kjøp og salg av eiendom, og ta gevinster når det er nødvendig, sier konserndirektør i DNB, Tom Rathke.

Ifølge avisen har mange vært overrasket over storbankens massive eiendomssalg, og ikke minst typen eiendom de har lagt ut i markedet. Bjørvika-eiendommene, Oslo City og Royal Christiania Hotel er alle eiendommer det går mange år mellom bytter hender, slik at det har vekket oppsikt at disse har gått ut når myndighetskravene skal oppfylles.

I tredjekvartalsrapporten fra storbanken kan man lese at DNB Livsforsikring har redusert sin beholdning av investeringseiendommer fra 31,4 milliarder ved nyttår til 25,2 milliarder ved utgangen av september.

Legger man til salgene som har funnet sted i fjerde kvartal kryper beholdningen ifølge Finansavisen ned mot 10 milliarder kroner ved årsskiftet.

Godt tidspunkt DNB mener at det har vært et godt tidspunkt å selge eiendommer på.

- Salgene skjer først og fremst som følge av at vi ser gode transaksjonsmuligheter. At salgene i tillegg bidrar til å nå kapitalkravene kommer som en hyggelig ekstragevinst, sier kommunikasjonsrådgiver i DNB, Vidar Korsberg Dalsbø, til avisen.

Han forteller at selskapet fortsatt kommer til å investere i eiendom, og ser både på kjøps- og salgsmuligheter. Imidlertid påpeker han at det også er gode muligheter i andre aktivaklasser som for eksempel eiendomslån.

- Innføring av Solvens 2-direktivet fra 1. januar 2016, der eiendom belastes med mer egenkapital, 22-25 prosent, mens DNB Livsforsikring slipper unna med 12 prosent kapitalbelastning for tiårige eiendomslån innenfor 75 prosent låneutmåling (loan to value) bidrar til at eiendomslån blir mer attraktivt fremover, sier Korsberg Dalsbø til Finansavisen.

- Vi har solgt flotte eiendommer, men vi har en svært god og diversifisert eiendomsportefølje. I denne omgang ble det disse byggene som ble solgt, men vi har fortsatt mange krembygg i porteføljen.

Flere nyheter: Bekrefter kjøp av kjempehotell
Oslo City selges
Bekrefter DNB-salg i Bjørvika

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media