DNB har solgt eiendom for 6 milliarder, men stopper ikke der

Med de salgene som er i markedet, kan beholdningen bli halvert.

 DNB selger eiendom : DNB har tre storeiendommer i markedet. Foto: Finansavisen
DNB selger eiendom : DNB har tre storeiendommer i markedet. Foto: FinansavisenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Siden nyttår har DNB Liv nettosolgt eiendom for over 6 milliarder. Med de salgene som er i markedet, kan beholdningen bli halvert.

- DNB har også Hotel Royal Christiania for salg.

Det har Finansavisen fått høre fra flere kilder, uavhengig av hverandre.

Oslo City og Bjørvika Tidligere har Finansavisen skrevet at både kjøpesenteret Oslo City og det tredje bygget i Bjørvika er til salgs.

I tredjekvartalsrapporten fra DNB kan man lese at DNB Livsforsikring har redusert sin beholdning av investeringseiendommer fra 31,4 milliarder ved nyttår til 25,2 milliarder ved utgangen av september.

Finansavisen har ikke fått noen kvalifiserte anslag for hva Hotel Royal Christiania kan være verdt i salgsmarkedet. Bakgrunnen er at dagens hotell på 37.900 kvadratmeter og 532 rom, har fått tillatelse fra Oslo kommune til å bygge på med ytterligere 268 rom og en ny konferansesal med plass til 1.000 personer. DNB Liv har tidligere opplyst at utbyggingen vil koste rundt 1 milliard kroner.

Det sies at det koster rundt 1 million kroner å kjøpe et hotellrom, men med hotellet nederst i Karl Johans gate og med en gedigent konferanseanlegg, kan DNB få en langt høyere pris enn som så. Hva en kjøper er villig til å betale for en godkjent utbygging i dagens pressede hotellmarked, er vanskelig å anslå.

- Justering Finansavisen har tidligere vært i kontakt med adm. direktør Gro Boge i DNB Næringseiendom som administrerer livselskapets eiendomsportefølje. Hun har ikke villet si noe om Oslo City eller Bjørvika-bygget, men Finansavisen vet at det er salgsprosesser i gang, og at meglerhus jobber med disse.

Finansdirektør i DNB Livsforsikring, Truls C. Tollefsen, er også svært ordknapp. Han vil ikke si noe om de to nevnte eiendommene, ei heller at Hotel Royal Christiania er i markedet.

- Jeg har ingen kommentarer til det.

- Hva kan du si om eiendomsstrategien ettersom dere har nettosolgt kraftig siden nyttår, og etter våre opplysninger har store eiendommer for salg?

- Jeg vil ikke si noe om strategien, det kan vi komme tilbake til senere. Det er riktig at vi har gjort en justering frem til nå, men det er ikke så store summer sett opp mot totalverdien, sier han.

Solvens 2-tilpasning? Norske livselskap må i 2016 være forberedt for at regelverket solvens 2 blir gjeldende. Det kan være den ene grunnen til at DNB Liv kvitter seg med eiendommer til fordel for kontanter. Samtidig har eieren, DNB-konsernet, voksende kapitalkrav fra myndighetene det skal tas hensyn til. I banken faller også utlån til næringseiendom i verdi av flere årsaker.

Flere nyheter: Sliten villa gikk seks millioner over takst
- Festen er definitivt over i boligmarkedet
Mork: - Ikke duete nok