DnB headhuntet hacker

Mandag sto dataingeniør Kristen Tande fram i Dagbladet og fortalte hvor enkelt det er å komme inn på nettbanken til Kreditkassen. I går sikret DnB seg hans tjenester.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Nå garanterer bankene at de tar ansvaret dersom en hacker tømmer kontoen din. Det er hackerne selv som skal bidra til å øke sikkerheten. Kristen Tande fikk i går tilbud om konsulentlønn for å hjelpe DnB med sikkerheten i nettbanken.

- Han har gått med på å gi en vurdering av sikkerheten i nettbanken, og det vil vi gi ham lønn for, sier datasikkerhetssjef Tom Nilsen i DnB.

DnB hadde tirsdag møte om sikkerheten, etter at Dagbladet lyktes i å komme inn på en kundes konto.

- Jeg skal sende over informasjon om en del vanlige hackerprogrammer. Jeg sender også med kildekoden, og anbefaler at banken gjør et søk blant sine kundelister, for å finne maskiner som står åpne for uvedkommende. Kildekoden gjør at de kan stenge disse hullene, sier Tande.

Den norske Bank og Skandiabanken kom dårligst ut i undersøkelsen om nettbankenes sikkerhet som Dagbladet gjennomførte i går.

Begge lover å ta ansvaret dersom hackere skulle bryte seg inn på kontoer.

FIKK JOBB: «Hackeren» Kristen Tande har takket ja til å hjelpe med sikkerheten i nettbanken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer