DnB i tillitskrise

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
  • Norges største forretningsbank har systematisk arbeidet seg inn i en dyp krise. I løpet av sjokkerende kort tid er det nemlig oppstått en tillitskrise mellom DnB og det samfunn den statseide banken er en så viktig aktør i og for.
  • Det begynte med at bankens styre innvilget Kjell Inge Røkkes skatteparadisbaserte selskap et milliardlån som gjør den dyktige finansakrobaten i stand til å overta Aker med selskapets egne penger. Dristig og diskutabelt, siden vi nå har med en etablert og statlig dominert bank å gjøre, men likevel et valg som nok kunne forsvares dersom saksbehandling og banketikk hadde stått til troende.
  • Det gjør den på ingen måte: De siste ukenes avsløringer av hva som foregår innenfor DnBs styrevegger beskriver en såpeopera. Først nekter DnB-styret å innvilge lånet. Et styremedlem erklærer seg inhabil, og flertallet av de øvrige mener DnB ikke bør være med på det utrolige Aker-raidet.

Dernest truer styreformann Gerhard Heiberg - som har glemt å informere styret om at han selv har oppdrag for Aker RGI - og banksjef Svein Aaser med å gå dersom ikke styret snur. Et hardt presset styre er livredd for en ny stor DnB-skandale samtidig som banken slåss for en førende posisjon i den store restruktureringen Finans-Norge står overfor. I løpet av et døgn tvinges de fra nei til ja. Den inhabile er blitt habil, og styrets lånemotstandere ofrer tvil og etikk til fordel for det man så feilaktig tror vil skape ro rundt DnB.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer