DnB ikke kredittverdig i Syria

Norges største bank, DnB, var ikke bra nok for den lokale banken i Syria. DnB fikk ikke akseptert en garanti på lusne 200.000 kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da DnB skulle stille garanti på 30.000 dollar for Dark Arkitekter, ble den avvist i Midtøsten-landet. Dermed går en stor investering trolig i vasken for det norske arkitektselskapet, skriver Aftenposten.

Dark Arkitekter har sammen med Banepartner satset stort på å få tegne et nytt stasjonskompleks for jernbanen i den syriske byen Lattakia. Det var investert rundt 350.000 kroner i deltagelsen.

Men da de forseglede tegningene skulle åpnes søndag, ble det norske bidraget avvist. Årsaken var at DnB ikke klarte noe så enkelt som å få en lokal bank til å stille en nødvendig garanti. Beløpet er å betrakte som småpenger i denne sammenheng.

- Realistisk sett hadde vi gode sjanser til å vinne mot de to andre deltakerne. Det er latterlig at en så stor bank som DnB ikke klarer å stille garanti for et så lite beløp, sa en fortvilet prosjektleder Øystein Grønning i Dark til avisen.

Arkitektselskapet vil nå vurdere å be om erstatning fra DnB, men dette har ingen tatt stilling til foreløpig.

- Det banken sier er at DnB ikke er kredittverdig. Du hører selv hvor urimelig det høres ut. Vi har hatt et langvarig korrespondentforhold med denne syriske banken, men de har ikke funnet å kunne akseptere garantien. Vi kan bare gjette på hva slags grunner de har hatt, sier informasjonssjef Geir Falkenberg i DnB.