I markedet : Tidligere i år solgte DNB Liv det hvite bygget til høyre til et DB-forvaltet find. Nå skal hovebygget i midten være i markedet. Foto: Finansavisen
I markedet : Tidligere i år solgte DNB Liv det hvite bygget til høyre til et DB-forvaltet find. Nå skal hovebygget i midten være i markedet. Foto: Finansavisen Vis mer

DNB jobber med gigantsalg - bygg prises til 4 milliarder

DNB Liv ønsker å selge DNBs hovedbygg i Bjørvika innen utgangen av året.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Finansavisen): DNBs livselskap jakter en kjøper på bankens hovedkontor i Bjørvika, og skal ønske å ha gjennomført et salg innen utgangen av året, skriver Finansavisen.

I det foreløpige tilbudsmaterialet som er distribuert, beskrives eiendommen som «en ny og moderne enkeltleietagerbygning med langsiktig leieavtale med en av de største finansselskapene i Skandinavia.»

Adm. direktør Gro K. Boge i DNB Næringseiendom, som drifter DNB Livs eiendommer, er av det ordknappe slaget:

- Vi er en stor aktør som jobber med både kjøp og salg, og vi vurderer markedet kontinuerlig. Ut over det har jeg ingen kommentar, sier Boge til Finansavisen.

God pristutvikling Storbanken har samlet virksomheten i tre bygninger ved siden av hverandre i rekken som nå kalles Operakvarteret, men som for mange nok er kjent under det opprinnelige Barcode-navnet. De tre byggene kalles Vestbygget, Midtbygget og Østbygget.

DNBs egen beskrivelse av komplekset er presis nok, og kan borge for en høy pris.

Ifølge Finansavisen er direkteavkastningskravet (yield, forholdet mellom leieinntekter og eiendommens verdi) for de aller beste kontor-eiendommene er på 4,25 prosent i dagens marked. Med en plassering sentralt i Bjørvika og med en svært solid leietager som har leiekontrakt i minst 12 år til, er det høyst trolig at hovedbygget i midten vil kunne oppnå en svært god pris. Basert på leieinntektene i bygget, er en markedspris på oppunder fire milliarder kroner ikke usannsynlig.

Med et oppgitt bruttoareal på oppunder 50.000 kvadratmeter betyr det i så fall en pris på nærmere 80.000 kroner pr. kvadratmeter, som gir livselskapet en hyggelig avkastning på investeringen. De tre DNB-byggene ble solgt til DNB Livsforsikring og DNB Scandinavian Property Fund for 4,8 milliarder kroner i 2012. Da var kvadrat-meterprisen på 60.000 kroner.

Solgte i sommer I sommer ble Østbygget solgt fra DNB Livselskap til DNB Scandinavian Property Fund for drøyt 1,2 milliarder kroner. Det samme fondet eier Vestbygget fra før.

I tredjekvartalsrapporten heter det at «fondets investeringer i 3. kvartal medfører at all kapital tegnet av investorer utenfor DNB nå er investert.»

Som Finansavisen omtalte i forbindelse med salget i sommer, kan det være fornuftig å holde tungen rett i munnen med tanke på at det er DNB på omtrent alle bauger og kanter; storbankens livselskap brukte næringseiendomsdelen til forvaltning, næringsmeglerne til salgsjobben, et av deres eiendomsfond utgjorde kjøperen, og selv er de altså leietager.
Selger Oslo City òg? Dette er ikke det eneste salget DNB Livsforsikring jobber med, etter det Finansavisen erfarer. Som Finansavisen skrev torsdag, er også kjøpesenteret Oslo City sentralt i hovedstaden også i spill.

I det som er blitt beskrevet som en ganske lukket prosess, skal en norsk næringsmegler inne i bildet.

Kjøpesenterselskapet Sektor Gruppen ble solgt tidligere i år til en yield oppgitt til 5,2 prosent. Legger man til grunn et avkastningskrav på 5,5 prosent, kan man snakke om en prising av kjøpesenteret på rundt 4,5 milliarder kroner.

Tidligere denne måneden ble det kjent at Madison International og Søylen Eiendom selger sin shoppingportefølje i Oslo sentrum for 5,3 milliarder kroner, og bransjenettstedet NENyheter.no har spekulert i en yield på 4-4,5 prosent.

5,5 mrd.? Dersom enkeltsenteret ved Jernbanetorget skulle oppnå en slik prising, vil transaksjonssummen i så fall være rundt 5,5 milliarder kroner.

Flere saker: Hytteeiere kan få ekstra skatteregning
- En gigantbølge av penger kommer inn, og de står der med en vannslange
Britisk forsker: Dropp vintertid!

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer