DNB kan miste 80 000 kunder over natten

Medlemmene i Akademikerne har sett seg lei på DNB. Hos Danske Bank har de sikret boliglånsrenten med et «objektivt måleparameter» på markedsrenten.

 80 MILLIARDER:  DNB og konsernsjef Rune Bjerke kan vente seg kundeflukt og tapte kjempeinntekter fra Akademikernes medlemmer. Foto: Krister Sørbø / NTB scanpix
80 MILLIARDER: DNB og konsernsjef Rune Bjerke kan vente seg kundeflukt og tapte kjempeinntekter fra Akademikernes medlemmer. Foto: Krister Sørbø / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Akademikerne har totalt 180 000 høyt utdannede medlemmer innen medisin, økonomi og jus, gjennom 13 foreninger. 11 av disse har tilbud fra samme bank, som gjelder for 113 000 personer. Nå velger de bort bankforbindelsen hos DNB. Inn kommer i stedet Danske Bank og Storebrand med et tilbud som er gjeldende fra nyttår, skriver Finansavisen.

Akademikerne er en paraplyorganisasjon som samler 13 ulike arbeidstakerforeninger. Danske Bank hevder 80 000 medlemmer har benyttet DNB som bank, og at disse har hatt et samlet utlånsvolum på 80 milliarder kroner.

- Etter andre kvartal uttalte vi at vi har ambisjoner om å vinne flere privatkunder. Før sommeren kom anbudskonkurransen fra Akademikerne, og da bestemte vi oss internt for at den kontrakten skulle vi vinne, sier Tone Lunde Bakker, sjef for Danske Bank i Norge, til Finansavisen.

Samlet utlån i Danske Bank var på 180 milliarder kroner per andre kvartal i år.

- Vi er store nok til å håndtere alle disse medlemmene, men også sultne nok til å ville jobbe for å få dem som kunder, sier Lunde Bakker til avisen.

DNB har tidligere formulert tilbudet til medlemmer av Akademikerne som beste boliglånsrente fratrukket 0,2 prosentpoeng.

- Vi leverte et meget konkurransedyktig tilbud. Derfor antar jeg at Danske Bank må ha priset seg veldig lavt, selv om jeg ikke vet betingelsene, sier konserndirektør for personmarked i DNB, Trond Bentestuen, til Finansavisen.

Flere nyheter DNB kutter renten
Også Nordea kutter renten
Skandiabanken kutter renten — igjen