DNB minnet kundene om skatteamnesti før avsløringer

Så sent som i påskeuken sendte DNB i Luxembourg ut en påminnelse om det norske skatteamnestiet til kunder som har hatt postkasseselskaper på Seychellene.

BEDT OM Å REDEGJØRE: DNBs konsernsjef Rune Bjerke er blitt bedt om å redegjøre om avsløringene til Næringsdepartementet. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
BEDT OM Å REDEGJØRE: DNBs konsernsjef Rune Bjerke er blitt bedt om å redegjøre om avsløringene til Næringsdepartementet. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ifølge Aftenposten ble brevet sendt ut en drøy uke etter at avisen hadde tatt den første kontakten med DNB for å fortelle om funnene i Panama Papers. I brevet informerer banken om de kommende avsløringene. I tillegg minnes kundene på at Norge har en ordning der det går an å få tilgivelse for penger som er unndratt skatt.

DNB-sjef Rune Bjerke forklarer brevet på denne måten:

- Hvis noen har unndratt skatt, så er det viktig at dette blir rapportert og gjort opp. Norske myndigheter oppfordret til å bruke amnestiet, både gjennom annonseringer i Norge og utenfor Norge. Men da vi fikk disse spørsmålene fra Aftenposten før påske, fant vi ut at det var vår plikt også å gjøre rede for den ordningen som det offentlige har lagt opp til, sier han.

Gjennom den internasjonale dokumentlekkasjen Panama Papers er det blitt klart at DNBs datterselskap har bistått kunder i å opprette 40 selskaper på Seychellene. Av disse var om lag 30 eid av nordmenn, 20 av dem bosatt i Norge, opplyser DNB. Samtlige selskaper er nå avviklet - det siste så sent som i fjor.

Skattemyndighetene vil ha tilgang Aftenposten har snakket med 15 av kundene som har investert i selskaper på Seychellene via DNBs kontor i Luxembourg. De aller fleste hevder at alt er rapportert til norske skattemyndigheter eller revisorgodkjent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer