<strong>VANT OVER BANKEN:</strong> Ivar Petter Røeggen vant i Oslo Tingrett, men det er ventet at DnB NOR anker dommen. Foto: Scanpix
VANT OVER BANKEN: Ivar Petter Røeggen vant i Oslo Tingrett, men det er ventet at DnB NOR anker dommen. Foto: Scanpix Vis mer

DnB NOR dømt for dårlig informasjon om sparing

DnB NOR er dømt i Oslo tingrett for å ha gitt for dårlig informasjon om et såkalt strukturert spareprodukt som påførte en kunde et tap på 230.000 kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||Ivar Petter Røeggen saksøkte storbanken, og i dag fikk han medhold i Oslo tingrett, som dømmer DnB NOR til å betale tilbake Røeggens innskudd.

Røeggen kjøpte spareproduktet i 2000 og lånte penger av banken til investeringen. Løpetiden var seks år. Aksjemarkedet gikk dårlig. Han fikk ingen avkastning og tapte i alt cirka 230.000 kroner, blant annet på lånerenter.

Tingretten peker på at banken ga svært mangelfull informasjon.

Rettens flertall fant dermed at avtalen var ugyldig, mens mindretallet ville frifinne DnB NOR.

Anker trolig DnB NOR beklager dommen, men finner en viss trøst i at en av dommerne tok dissens. Banken vil etter alt å dømme anke saken til lagmannsretten.

- Det er flere punkter i dommen vi ikke er enige i, men vi vil nå bruke noen dager på å gå gjennom hele materialet på 37 sider. Vi ser at dommerne ikke ble enige, og at det var to mot én. DnB NOR ble heller ikke ilagt sakskostnader, sier informasjonsdirektør Thomas Midteide til NTB.

Han vil ikke forskuttere en anke, men er enig i at saken er av stor prinsipiell betydning.

- Vi skulle gjerne vært denne saken foruten og synes det er leit å møte en kunde i retten på denne måten, sier Midteide. Han vil ikke spekulere i hva som vil skje for tusenvis av andre småsparere, dersom tingrettens dom blir stående.

Røeggen fornøyd Småsparer Ivar Petter Røeggen jubler for seieren over DnB NOR.

- Dette er full seier. Medhold på alle punkter. Bedre gjennomslag kan man vel ikke få i en dom. Jeg er veldig godt fornøyd, sier Røeggen etter at Oslo tingrett ga ham medhold.

Blir dommen stående, får den konsekvenser for flere tusen småsparere.

- Jeg er ikke bare fornøyd på egne vegne, men også på vegne av alle andre som denne saken angår. Samtidig innebærer konsekvensene av en rettskraftig dom såpass stort ansvar for banken at jeg forventer at DnB NOR anker dommen.

- Det må de bare gjøre, for jeg er forberedt på å kjøre videre. Det går ikke an å gi seg nå, sier Røeggen til NTB.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer