DnB Nor har lånt 144 millioner til Lehman Brothers

Er blant krisebankens største kreditorer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): DnB Nor har tidligre utstedt et lån på rundt 25 millioner dollar til konkursrammede Lehman Brothers, melder nyhetsbyrået Reuters.

I konkursbegjæringen fra banken framgår det at DnB Nor dermed er en av de 30 største usikrede kreditorene. Citigroup, Bank of New York Mellon Corp, Aozora Bank og Mizuho Financial Group skal være de største av disse.

Aksjekursen i DnBNor stupte i dag på Oslo Børs enda verre enn hovedindeksen og var i 13.30-tida ned 7,7 prosent til 52,80 kroner.

Det norske finanskonsernet mener imidlertid at Lehman-lånet ikke har noen umiddelbare alvorlige effekter på DnB Nors drift.

- Vi jobber nå med å få ytterligere forsikringer, men vi vet at dette ikke har noen betydelige konsekvenser direkte for DnB Nor, sier talsmann Trond Bentestuen til Reuters.

Lehman Brothers\' konkurs har forverret finanskrisen i USA med ringvirkninger i Europa, og banken har oppgitt å ha en samlet gjeld på omlag 613 milliarder dollar, nesten 3470 millilarder kroner. Banken skal ha rundt 639 milliarder dollar i eiendeler.

Hovedindeksen på Oslo børs stupte i morges med rundt fire prosent i et fall som fortsatte utover dagen og var nede i minus 7,4 prosent, men i 14-tida så den negative utviklingen til å ha stoppet opp. Indeksen var da ned 5,8 prosent til 349 poeng.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer