DnB Nor-leder underslo fra kundekonti

Tok opp lån i kunders navn. Brukte på luksus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En tidligere mellomleder i en DnB Nor-filial på Vestkanten i Oslo skal ha underslått flere millioner kroner i løpet av en femårsperiode mellom 2002 og 2007.

Vedkommende, som var teamleder, ble suspendert med øyeblikkelig virkning i midten av april på grunn av underslag fra kundekonti, bekrefter informasjonssjef i DnB Nor, Hege Resvoll Skaug.

- Ja, det var da vi oppdaget at vi sannsynlig hadde å gjøre med et underslag, sier Resvoll Skaug.

Pengene skal ha etter det Dagbladet.no kjenner til ha gått til høyt personlig forbruk og oppussing av bolig i Oslo. Mannen skal blant annet ha kjøpt luksusgjenstander som en Louis Vuitton-koffert til en verdi av 60 000 kroner. I tillegg skal han ha hatt et høyt forbruk på utenlandsreiser og måltider på restauranter.

Likevel vekket den dyre livsstilen ikke mistanke gjennom fem år, selv om en teamleder i DnB Nor ofte ikke tjener mer enn 350 000 – 400 000 kroner i året.

Snedig metode 

Mannen i 30-årene skal ha brukt en svært snedig metode for å lure til seg penger. Etter det Dagbladet.no erfarer, skal han brukt utenlandske statsborgeres D-nummer og tatt opp forbrukslån i deres navn uten deres vitende.

D-nummer er et midlertidig personnummer for personer uten varig opphold i Norge. Mellomlederen skal ha brukt D-numre til folk som var på vei ut av Norge, noe som gjør både oppfølging av lånene og sporing av dem vanskeligere.

LÅNTE I KUNDERS NAVN: En mellomleder i DnB Nor i Oslo tok opp lån i kunders navn. Han ble suspendert med umiddelbar virkning da det ble oppdaget i april. Foto: Kristian Ridder-Nielsen
LÅNTE I KUNDERS NAVN: En mellomleder i DnB Nor i Oslo tok opp lån i kunders navn. Han ble suspendert med umiddelbar virkning da det ble oppdaget i april. Foto: Kristian Ridder-Nielsen Vis mer

Resvoll Skaug kan bekrefte at mannen har tatt opp falske kreditter.

- Vedkommende åpnet igjen konti i passive kundeforhold og åpnet lån i deres navn. Mannen står nå i et gjeldsforhold til banken. Det har vært et underslag og det har vedkommende tilstått. Han har vært samarbeidsvillig i prosessen. Det har vært omfattende å nøste opp i dette, sier hun.

Resvoll Skaug vil ikke gå ut med hvor mange kontoinnhavere som er berørt av underslaget.

- Kontoinnhavere som er berørt vil bli kontaktet og informert om misbruket av kontoen deres, sier informasjonssjefen.

Millionunderslag

Den betrodde teamlederen skal ha svindlet til seg et svært høyt beløp – opptil tre millioner kroner. DnB Nor ønsker ikke å bekrefte det nøyaktige beløpet.

- Det kan jeg ikke kommentere. Dette blir en politisak og det blir opp til politiet å avgjøre hvor mye som skal ut i denne saken. Når det er sagt, har banken nulltoleranse for slik atferd. Sikkerhet for kundene og bankdriften står i høysetet, sier Resvoll Skaug.

Heller ikke filialsjef Berit Aarhus i den aktuelle banken vil gå inn på størrelsen på beløpet. De vil heller ikke gå inn på hvor lenge svindelen skal ha pågått.

- Det får bli opp til politiet å kommentere, sier informasjonssjef Resvoll Skaug.

Saken er nå i ferd med å bli politianmeldt.

- Det skjer i disse dager, bekrefter Resvoll Skaug.

- Vil dokumentforfalskning inngå i anmeldelsen?

- Det får igjen bli opp til politiet, sier hun.

Verken Resvoll Skaug eller Aarhus ønsker å uttale seg om hvordan underslaget ble oppdaget. Resvoll Skaug sier hun ikke er blitt informert om dette.