<strong>HÅVER INN MILLIARDER:</strong>  DnB Nor-sjef Rune Bjerke leverer kraftig overskudd i andre kvarta. Foto: SCANPIX
HÅVER INN MILLIARDER: DnB Nor-sjef Rune Bjerke leverer kraftig overskudd i andre kvarta. Foto: SCANPIX Vis mer

DnB NOR med 4,35 mrd i overskudd på tre måneder

Taper mindre på råtne lån.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||  DnB NOR får et resultat før skatt på 4,35 milliarder kroner i andre kvartal, en økning på 3,21 milliarder siden i fjor.

Resultatet for første kvartal i 2009 var på 1,14 milliarder kroner, melder selskapet. På forhånd var det ventet et resultat før skatt på 4,26 milliarder kroner, ifølge Dagens Næringsliv.

Banken får et driftsresultat etter nedskrivninger og skatt i perioden på 2,82 milliarder kroner, en kraftig forbedring fra i fjor da resultatet var på 643 millioner, ifølge selskapet.

DnB NOR understreker også at de har betraktelig lavere tap i perioden enn i fjor. Nedskrivninger på utlån var 878 millioner kroner i andre kvartal, en nedgang fra 2,318 milliarder i andre kvartal i fjor. 

- Dette kvartalet var preget av mye uro i de europeiske finansmarkedene. Våre kunder i Norge har stort sett gått klar av disse urolighetene, og vi opplever en kraftig reduksjon i nedskrivninger på utlån. Nå må vi kunne si at nedskrivningene har etablert seg på et nivå som er vesentlig lavere enn det vi opplevde i fjor, sier konsernsjef Rune Bjerke i en pressemelding. 

Bankens renteinntekter økte fra 5,654 milliarder i 2. kvartal 2009 til 5,744 i år.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer