<strong>PÅ AVVEIE:</strong>   DnB Nor refses av Datatilsynet etter at 7000 personnummer er på avveie. 
Foto:  Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
PÅ AVVEIE: DnB Nor refses av Datatilsynet etter at 7000 personnummer er på avveie. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX Vis mer

DnB NOR sendte 7.000 personnummer på avveie

Refses av Datatilsynet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

DnB NOR får refs av Datatilsynet etter at banken i fellesferien sendte ut 7.000 personnummer i posten.

Banken sendte opplysningene i form av en trykt folder til næringsdrivende personkunder innen landbruk, fiskeri og videreforedling i hele landet med tilbud om å delta i matkonkurransen «Det norske måltid».

Men etter at trykksaken var blitt sendt ut, ble det oppdaget at det i adressefeltet også var tatt med personnummeret til mottakeren.
Episoden skjedde midt i fellesferien, som for øvrig er høysesong for ID-tyverier. Datatilsynet ble varslet om saken 15. juli.

— Dette er en alvorlig sak, sier overingeniør Frank Eriksen i Datatilsynet til VG.

Ansatte hos produsenten av folderen, trykkeriet, Posten som distributør og eventuelle ID-tyver har hatt potensiell tilgang til personnumrene til de 7.000 personene. Det var banken selv som varslet Datatilsynet etter tabben.

Datatilsynet advarer nå DnB NOR. Dersom noe lignende gjentar seg, kan banken bli ilagt et overtredelsesgebyr fra tilsynet.
Banken har lagt seg flat etter tabben og varsler en intern gjennomgang av det som har skjedd.

— Vi har rutiner for at dette ikke skal skje, men her har det skjedd en menneskelig svikt i produksjonen av folderen som man nesten ikke kan garantere seg 100 prosent mot. Da vi oppdaget det, var forsendelsen gått i posten, sier informasjonsdirektør Aud-Helen Rasmussen.
Banken skal legge fram en nærmere redegjørelse innen utgangen av august.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer