OSLO 20081020:
DNBs hovedkontor på Aker brygge i Oslo.
Foto:  Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
OSLO 20081020: DNBs hovedkontor på Aker brygge i Oslo. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIXVis mer

DnB NOR senker renten med ett prosentpoeng

Nå vurderer de andre bankene å følge etter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


DnB NOR setter ned renter på boliglån og sparekonto med ett prosentpoeng.

Rentekuttet gjelder for nye lån fra 10. desember 2008 og for eksisterende lån og innskudd fra 15. januar 2009. Bankens beste boliglånsrente blir etter dette kuttet 5,45 prosent.

— Vi har hele tiden vært tydelig på at utviklingen i markedsrentene er avgjørende for vår rentesetting. Vi er igjen raskt ute med å redusere våre renter, og vår beste boliglånsrente er nå 5,45 prosentpoeng, sier konserndirektør Åsmund Skår i DnB NOR Personmarked i en pressemelding.

— Markant fall
Skår viser til at en rekke sentralbanker i Europa denne uken har vedtatt store kutt i sine styringsrenter. Pengemarkedsrentene har falt markant.

— Dette og forventninger om ytterligere rentenedgang i markedet er bakgrunnen for at vi nå finner det forsvarlig å senke våre boliglånsrenter så mye som et helt prosentpoeng, sier Skår.

Nordea vurderer
— Nordea vurderer mandag om bankens rentesatser skal endres, sier kommunikasjonsdirektør Rune Kibsgaard Sjøhelle.

— I utgangspunktet mener vi at det vil være viktig å se hva sentralbanksjefen gjør på neste rentemøte 17. desember, fordi det vil ha innvirkning på pengemarkedsrenten. Men vi registrerer at DnB NOR har satt ned renta fredag, og følger konkurransesituasjonen nøye, sier Kibsgaard Sjøhelle til NTB.

Også SpareBank 1 SR-Bank venter med avgjørelsen til over helgen:

— Vi vil ta en rentebeslutning over helgen, men det ligger i kortene at det kommer et kutt, sier Frode Sandal, kommunikasjonsrådgiver i SR-Bank til NA24.

(©NTB)