DnB NOR-topper tok ut 24 millioner i bonus

Bonusfest to år i strekk, på tross av statlig redningspakke.

BONUSTRØBBEL: Konsernsjef Rune Bjerke i DnB NOR tok selv ikke ut bonus ifjor. Men lederne i DnB NOR har tatt ut 24 millioner i bonus over to år. Her er Bjerke fotografert under fremlegging av konsernets årsresultat for 2008. Foto: Lise Åserud / SCANPIX
BONUSTRØBBEL: Konsernsjef Rune Bjerke i DnB NOR tok selv ikke ut bonus ifjor. Men lederne i DnB NOR har tatt ut 24 millioner i bonus over to år. Her er Bjerke fotografert under fremlegging av konsernets årsresultat for 2008. Foto: Lise Åserud / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no) - Forståelsen av utfordringene vi har i norsk økonomi er godt forankret i hele DnB NOR-systemet, sa konsernsjef Rune Bjerke i DnB NOR til VG da regjeringens redningspakke til bankene skulle legges fram.

Men de to siste årene har ledergruppen i DnB NOR delt 24 millioner kroner i bonus.

Bonus på sju millioner
Bjerke selv tok ifølge Finansavisen ut en bonus på 1,3 millioner i 2007. Ifjor tok imidlertid ikke Bjerke ut bonus.

Det gjorde derimot kollegaene hans i DnB NOR-ledelsen. Ottar Ertzeid i DnB NOR Markets tok ut sju millioner kroner i bonus ifjor, mens også finansdirektør Bjørn E. Næss og bedriftsmarkedssjef Leif Teksum kunne innkassere sjusifrede bonusbeløp.

Tidligere sjef for privatkunder Åsmund Skår sikret seg ifølge Finansavisen en lønnsøkning på ni prosent før lønnsfrysen, og endte opp på med lønn på i underkant av fire millioner.

- Stiller krav
Finansminister Kristin Halvorsen frøs bankenes lederlønninger da regjeringen la frem kredittpakken 8. februar.

- Når vi stiller opp med fellesskapets ressurser, er det nødvendig at vi også stiller krav til moderasjon fra dem som benytter ordningene, sa Halvorsen den gang.

Staten eier 34 prosent av DnB NOR.

Forsvarer kjempebonus
Kommunikasjonsdirektør Trond Bentestuen forsvarer at banken deler ut bonuser til direktørene.

- Med det topplederfokuset som har vært på lønn og bonus den siste tiden var det naturlig for Bjerke å avstå fra opptjent bonus for 2008 og fryse lønnen for 2009. Total bonus for konsernledelsen er redusert med nær 30 prosent fra ifjor, sier han til Finansavisen.

Flere kriterier
Lønnsordningen til DnB NOR-lederne inneholder ifølge Bentestuen et fastlønnselement og en variabel del. Den variable delen er basert på flere kriterier, sier Bentestuen til Finansavisen.

Av disse har noen, men ikke alle har gitt god uttelling - også mens regjeringen måtte trå til med milliardbeløp i krisehjelp til banknæringen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer