DnB og Gjensidige NOR bekrefter fusjonsplaner

Finansgigantene DnB og Gjensidige forhandler i formiddag om å slå seg sammen. Store nedbemanninger og omveltninger i bankmarkedet vil følge en fusjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DnB og Gjensidige NOR er igjen i samtaler om å slå seg sammen. Det bekreftet de to selskapene i en melding til Oslo Børs i formiddag, etter at både Aftenposten og Finansavisen i dag omtalte fusjonsplanene.

- Vi har kommet til enighet om bytteforholdet. Men det gjenstår flere viktige spørsmål og det er et godt stykke igjen før vi er i mål, sier informasjonsdirektør i Gjensidige NOR, Frode Helgerud, til Dagbladet.no.

Ifølge børsmeldingen er DnB villig til å betale 6,2 DnB-aksjer pluss et kontantbeløp på 23 kroner per aksje i Gjensidige NOR.

Ut fra de to selskapenes aksjekurser klokka 11:15 i formiddag vil dette prise Gjensidige NOR til nær 18 millliarder kroner.

 • Kursen til Gjensidige NOR steg markant på Oslo Børs i formiddag, hittil med 8,3 prosent.
 • Også DnB-aksjen steg i formiddag, hittil med 5,4 prosent.

  De to selskapene diskuterte en fusjon også i februar, men kom den gang ikke fram til noen enighet.

  Finansforbundet er imot en slik sammenslåing, blant annet fordi de frykter at resultatet vil bli omfattende nedbemanninger.

  Ifølge meldingen fra DnB vil det legges opp til å ivareta Stortingets forutsetning om 34 prosent statlig eierskap. Stiftelsen Gjensidige Nor Sparebank vil få en eierandel på over 10 prosent.

  Helgerud vil ikke kommentere hvilke spørsmål som gjenstår eller som er vanskeligst, og heller ikke hvilket tidssperpsektiv de to selskapene har for fusjonssamtalene.

  Finansgigant


  Kommer de to til enighet om en fusjon, vil Norges desidert største finanskonsern bli resultatet, såfremt Konkurranetilsynet gir klarsignal - noe som er langt fra sikkert. Konkurransetilsynet vil neppe juble over den markedsmakten et slikt, etter norske forhold, gigantisk konsern vil få.

  DnB er allerede i dag Norges største finanskonsern, med om lag 7000 ansatte, 1,8 millioner personkunder, og 70000 bedriftskunder. Konsernet innbefatter DnB, Postbanken og forsikringsselskapet Vital.

  Gjensidige NOR er stor både innen bankvesen og forsikring. Konsernet har om lag 7800 ansatte og rundt regnet to millioner ulike kundeforhold.

 • Børsmeldingen fra Gjensidige NOR

  Dagbladet.no kommer med mer.