DnB og K-bank blir på norske hender

- Regjeringens langsiktige mål er å sikre norsk eierskap i bankene. Derfor er det ikke aktuelt å selge ut hverken Kreditkassen eller DnB, sier finansminister Gudmund Restad. Samtidig løser Restad litt på eierbegrensningsreglene - nå blir det tillatt å eie opptil 25 prosent.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag ble Kredittmeldingen for 1998 lagt frem, og i dagens statsråd sier regjeringen nei til MeritaNordbanken, som ønsker å kjøpe K-bank.

Finansminister Restad med dette går imot stortingsflertallet, og han nekter for at det i realiteten er et Arbeiderparti-diktat:

- Vi har sperken spurt om eller fått råd fra Jagland. Dette er regjeringens forslag alene, og så får vi se hvordan det blir mottatt når det havner på stortingets bord. Men vi stiller ikke kabinettspørsmål på dette, sier finansministeren.

I odelstingsproposisjonen åpner regjeringen for inntil 25 prosents eierskap i bankene. Fra før har eierne kun hatt lov til å eie inntil 10 prosent hvis de ikke eide hele banken. Samtidig understreker Restad at bankene skal behandles likt:

- Det hadde vært urimelig hvis eierne i bare den ene banken skulle få ansvar for å opprettholde det nasjonale eierskapet.