DnB og Storebrand i krisemøte

DnB og Storebrand møttes i kveld i et forsøk på å få den planlagte fusjonen i havn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Situasjonen var ved 21-tiden fortsatt fastlåst, ifølge TV 2. Forhandlingene fortsatte søndag kveld i Storebrands hovedkvarter i Oslo.

De to selskapene bekreftet fredag at de diskuterer bytteforholdet, og at de ville ta helgen i bruk for å komme fram til en avklaring. Under fusjonsforhandlingene i mai ble de to selskapene enige om at Storebrands aksjonærer skulle få 1,33 DnB-aksjer for hver aksje i Storebrand. Det ble imidlertid åpnet for endringer i bytteforholdet etter at den gjensidige juridiske og finansielle gjennomgåelsen av selskapene var avsluttet.

Ifølge Finansavisen har partene hastverk med å komme fram til en avtale fordi det er regnskapsavslutningen denne helgen. Hvis de ikke blir enige, må partene vente til kvartalstallene foreligger i august.

Dersom ikke Storebrand går med på en endring i bytteforholdet, kan hele fusjonsavtalen gå i vasken, skriver Dagens Næringsliv. Ifølge avisen er det helt uaktuelt for DnB å fire på kravet om senket bytteforhold.

Etter det avisen erfarer vil DnB presse ned bytteforholdet fra 1,33 til rundt 1,2 DnB-aksjer per Storebrand-aksje. Det vil i så fall gi 1,2 milliarder kroner i avslag. En slik reduksjon betyr mye for Storebrands aksjonærer som ikke får det de hadde regnet med for aksjene sine.

(NTB)