DnB og Vital støtter Røkke

DnB Investor og Vital Forsikring ASA støtter Aker Maritimes forslag til nytt styre i Kværner på generalforsamlingen i ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- I samråd med de andelseiervalgte representantene i vårt styre er vi kommet fram til at det alternative styreforslaget med tidligere toppsjef i Volvo, Pehr G. Gyllenhammar som styreformann, tilfredsstiller de krav vi stiller til uavhengighet, integritet og kompetanse, sier administrerende direktør Jan B. Penne i DnB Investor.

- Vi anser at et slikt styre på fritt grunnlag vil kunne utrede om det er ønskelig å samordne Kværner og Aker. Dette vil også være et godt styre for Kværner i fall det ikke blir noe samordning, sier Penne.

Når Vital støtter det alternative styreforslaget, er det fordi Vital mener dette styret vil ha størst mulighet til å avklare den vanskelige situasjonen Kværner er i. Dagens situasjon er negativ for aksjonærverdiene i Kværner, og en avklaring av selskapets situasjon er viktig for å øke aksjonærverdiene, går det fram av en pressemelding fra Vital.

DnB Investor er en av de største eierne i Kværner med en beholdning på 3,5 prosent av aksjene i selskapet, mens Vital eier 1,8 prosent. Støtte fra disse to selskapene vil utgjøre en betydelig støtte til Aker og Kjell Inge Røkke på generalforsamlingen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer