DnB og Vital støtter Røkke

DnB Investor og Vital Forsikring ASA støtter Aker Maritimes forslag til nytt styre i Kværner på generalforsamlingen i ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- I samråd med de andelseiervalgte representantene i vårt styre er vi kommet fram til at det alternative styreforslaget med tidligere toppsjef i Volvo, Pehr G. Gyllenhammar som styreformann, tilfredsstiller de krav vi stiller til uavhengighet, integritet og kompetanse, sier administrerende direktør Jan B. Penne i DnB Investor.

- Vi anser at et slikt styre på fritt grunnlag vil kunne utrede om det er ønskelig å samordne Kværner og Aker. Dette vil også være et godt styre for Kværner i fall det ikke blir noe samordning, sier Penne.

Når Vital støtter det alternative styreforslaget, er det fordi Vital mener dette styret vil ha størst mulighet til å avklare den vanskelige situasjonen Kværner er i. Dagens situasjon er negativ for aksjonærverdiene i Kværner, og en avklaring av selskapets situasjon er viktig for å øke aksjonærverdiene, går det fram av en pressemelding fra Vital.

DnB Investor er en av de største eierne i Kværner med en beholdning på 3,5 prosent av aksjene i selskapet, mens Vital eier 1,8 prosent. Støtte fra disse to selskapene vil utgjøre en betydelig støtte til Aker og Kjell Inge Røkke på generalforsamlingen.

Penne sier at DnB Investor har arbeidet aktivt overfor de to selskapenes ledelse i lang tid i tro på at det var industrielt grunnlag for en samordning av deler av eller alle de to selskapenes aktiviteter.

- Vi tror at en samordning av de to selskapene vil gi betydelige inntekts- og kostnadssynergier. Forutsetningen for en samordning er imidlertid at vi får et styre i Kværner som på en uavhengig, kompetent og troverdig måte vurderer en dette spørsmålet, sier han.

(NTB)