DNB-prognose: Billigere å leie enn eie i Oslo

DNB mener det vil ta rundt tre år før boligprisene i Oslo er tilbake på nivået fra sist vår. Dermed kan det være billigere å leie enn å eie på kort sikt.

VISNING: DEt kan være billigere å leie enn å eie bolig, ifølge ny prognose. Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX
VISNING: DEt kan være billigere å leie enn å eie bolig, ifølge ny prognose. Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Mange mulige kjøpere sitter på gjerdet etter tre måneder med boligprisfall i Oslo, skriver Finansavisen. Der bør de bli sittende en stund til, mener storbanken.

– Ifølge våre prognoser vil boligprisene falle videre, men i et avtagende tempo, fram til sommeren 2018. Deretter venter vi stabile priser, og så forsiktig oppgang i 2019 og 2020, sier sjeføkonom Kjersti Haugland i DNB Markets. Først mot slutten av 2020 tror banken at prisene er tilbake på vårens nivå.

– Om vi treffer med våre anslag, vil kostnaden ved å leie være mindre enn kostnaden ved å ta opp lån for å kjøpe bolig i et kort tidsperspektiv på tre til fem år.

Samtidig påpeker hun at prisfallet kan bli større enn det banken tror, og nedturen kan også bli avløst av en «markert prisoppgang». For noen år siden spådde banken nedgang, mens realiteten var en solid opptur.

– Jeg må presisere at det er en del risiko knyttet til dette. Det er veldig mange faktorer vi ikke har kontroll over, sier Haugland.

(NTB)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer