<strong>NÆRE MEDARBEIDERE:</strong> Rune Bjerke og Kjerstin Braathen er allerede nære medarbeidere i DNB, som henholdsvis konsernsjef og finansdirektør.
Foto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix
NÆRE MEDARBEIDERE: Rune Bjerke og Kjerstin Braathen er allerede nære medarbeidere i DNB, som henholdsvis konsernsjef og finansdirektør. Foto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix Vis mer

DNB: Rune Bjerke går av - Kjerstin Braathen tar over

- En møysommelig prosess.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Rune Bjerke går av som konsernsjef i DNB, og Kjerstin Braathen tar over. Det melder storbanken selv i en pressemelding klokka 08.30.

- Styret i DNB har gjennomført en møysommelig prosess for å finne den rette personen til å ta over stafettpinnen fra Rune Bjerke, skriver banken i pressemeldingen.

Lederskiftet skal skje 1. september.

13 år

Bjerke har sittet som øverste leder av DNB i nærmere 13 år, og ut fra ordlyden fra banken virker avgangen udramatisk; kontrakten hans går ut til neste sommer.

- Vi har funnet den rette kandidaten, og er veldig glade for at Kjerstin har sagt seg enig i å ta på seg oppgaven, uttaler styret.

Kjerstin Braathen er for tida DNBs finansdirektør, en stilling hun tiltrådte i 2017. Ifølge bladet Kapital var hun Norges mektigste kvinne i 2018, og innehar andreplassen på samme liste i år. Hun har lenge vært nevnt som kandidat til å ta over etter Bjerke.

- Jeg er utrolig privilegert som får muligheten til å lede dette supersterke DNB-laget, sier Braathen.

Norges største

DNB er Norges største finanskonsern og landets sjette største selskap målt i omsetning, ifølge Store norske leksikon. Staten eier 34 prosent.

De siste åra har banken vært igjennom en stor omstilling, og har lagt ned halvparten av filialene sine. Blant tilbakeslagene kan det nevnes at konsernet tapte tidenes største søksmål fra Forbrukerrådet, for forvaltningen av aksjefond.

Det er uklart hva Bjerke skal gjøre etter at han går av som konsernsjef. Under ham har DNB gått fra å være Skandinavias femte største bank til å bli den største i markedsverdi.

- Jeg vil gratulere styret med å ha gjort et så bra rekrutteringsvalg, og jeg vil takke alle i DNB for alle de fantastiske erfaringene jeg har gjort meg mens jeg jobbet i banken, sier den avtroppende konsernsjefen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer