DNB: Rune Bjerke går av - Kjerstin Braathen tar over

- En møysommelig prosess.

NÆRE MEDARBEIDERE: Rune Bjerke og Kjerstin Braathen er allerede nære medarbeidere i DNB, som henholdsvis konsernsjef og finansdirektør.
Foto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix
NÆRE MEDARBEIDERE: Rune Bjerke og Kjerstin Braathen er allerede nære medarbeidere i DNB, som henholdsvis konsernsjef og finansdirektør. Foto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Rune Bjerke går av som konsernsjef i DNB, og Kjerstin Braathen tar over. Det melder storbanken selv i en pressemelding klokka 08.30.

- Styret i DNB har gjennomført en møysommelig prosess for å finne den rette personen til å ta over stafettpinnen fra Rune Bjerke, skriver banken i pressemeldingen.

Lederskiftet skal skje 1. september.

13 år

Bjerke har sittet som øverste leder av DNB i nærmere 13 år, og ut fra ordlyden fra banken virker avgangen udramatisk; kontrakten hans går ut til neste sommer.

- Vi har funnet den rette kandidaten, og er veldig glade for at Kjerstin har sagt seg enig i å ta på seg oppgaven, uttaler styret.

Kjerstin Braathen er for tida DNBs finansdirektør, en stilling hun tiltrådte i 2017. Ifølge bladet Kapital var hun Norges mektigste kvinne i 2018, og innehar andreplassen på samme liste i år. Hun har lenge vært nevnt som kandidat til å ta over etter Bjerke.

- Jeg er utrolig privilegert som får muligheten til å lede dette supersterke DNB-laget, sier Braathen.

Norges største

DNB er Norges største finanskonsern og landets sjette største selskap målt i omsetning, ifølge Store norske leksikon. Staten eier 34 prosent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer