VANT: Ivar Petter Røeggen etter domsavsigelsen i Røeggensaken i Høyesterett. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
VANT: Ivar Petter Røeggen etter domsavsigelsen i Røeggensaken i Høyesterett. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

DNB setter av 450 millioner etter Røeggen-dommen

Et overslag av hva kundene kan ha krav på.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DNB setter av 450 millioner kroner til kunder etter Røeggen-dommen i Høyesterett.

Beløpet settes av i første kvartal 2013, og er et overslag over hva berørte kunder kan ha krav på. Det inkluderer et tidligere meldt beløp på 60 millioner kroner, går det fram av en børsmelding.

Småsparer Ivar Petter Røeggen vant like før påske sin mangeårige kamp mot DNB i Høyesterett. I sju år kjempet den tidligere telegrafisten og småspareren i alle rettsinstanser for å få tilbake penger han mener DNB lurte ham til å investere. DNB ble dømt i Høyesterett til å betale Røeggen 230 000 kroner pluss renter.

Rett etter påske varslet DNB-sjef Rune Bjerke at banken var rede til å punge ut til andre kunder som har tapt på deres lånefinansierte spareprodukter.

- DNB har brukt påsken til å gå gjennom og vurdere hvilke juridiske konsekvenser Høyesteretts dom i Røeggen-saken vil få for banken, sa kommunikasjonsdirektør Thomas Midteide til NTB.

Banken lovet alle 217 kundene som har kjøpt produkter tilsvarende dem Petter Røeggen kjøpte, og som har klaget til Finansklagenemnda, vil få dekket tapene sine av DNB.

Finansklagenemnda bestemte i slutten av mars at de skal behandle snaut 2.000 tilsvarende klagesaker og har sendt brev om dette til de 30 finansinstitusjoner det gjelder.

(NTB)