FØLGER KONKURRENTENE: DNBs konsernsjef Rune Bjerke har fått skarp kritikk for høye renter og enorme overskudd. Nå setter banken ned boligrenta - etter at andre banker allerede har gjort det. Her er Bjerke etter sentralbanksjefens årlige tale i Norges Bank i februar i år. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
FØLGER KONKURRENTENE: DNBs konsernsjef Rune Bjerke har fått skarp kritikk for høye renter og enorme overskudd. Nå setter banken ned boligrenta - etter at andre banker allerede har gjort det. Her er Bjerke etter sentralbanksjefens årlige tale i Norges Bank i februar i år. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer

DNB setter ned boligrenta - men ikke på grunn av kritikken

I dag annonserte Nordea lavere boligrente. Kort etter gjorde DNB det samme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en pressemelding tidligere i kveld meldte Nordea at banken setter ned boliglånsrenta med 0,2 prosentpoeng. Nå melder også DNB om lavere boligrente. Ifølge kommunikasjonsdirektør Thomas Midteide skal DNBs boligrente ned med inntil 0,25 prosentpoeng.

Han sier at beslutningen ble tatt i dag.

- Tro det eller ei, men dette har ikke noe med Nordea å gjøre, sier Midteide til Dagbladet.

Kamp om kundene Midteide sier at nye DNB-kunder fra og med i morgen får inntil 0,25 prosent lavere rente, mens eksisterende kunder får lavere rente innen midten av juni, som er varslingsfristen.

- Det er for å øke konkurransekraften i kampen om norske boliglånskunder, sier han.

- Hva er den direkte foranledningen?

- Vi er i kamp med alle andre banker om boligkundene, spesielt ute i regionene, og når vi ser at viktige regionale banker begynner å bevege seg, er vi nødt til å følge med og være konkurransedyktige.

- Upåvirket av kritikk - Hvilken betydning har det hatt at DNB har fått kritikk for å ha høye renter?

- Det påvirket ikke beslutningen. Vi har vært helt nødt til å ha de prisene vi har hatt, for å komme i mål med myndighetenes reguleringer. Vi skal bygge opp kapitalen med 40 milliarder innen 2016.

- Men viser ikke dette at dere faktisk ikke måtte ha så høye renter, når dere nå setter ned renta?

- Nei. Det har vært nødvendig for å komme i mål med reguleringene, men vi har samtidig lovet at vi skal ha konkurransedyktige priser, og da skuler vi også til konkurrentenes priser, sier Midteide.

Han mener at rentenedsettelsene i Nordea og DNB viser at konkurransen virker.

- Dette er et godt bevis på at det er god konkurranse, sier Thomas Midteide.

- Sterk konkurranse - Det er sterk konkurranse om kundene i bankmarkedet. Særlig de unge kundene med god betjeningsevne og sikkerhet er ettertraktet. Vi får mange nye kunder, men ønsker også å understreke for våre lojale kunder at det lønner seg å være hos oss. Derfor setter vi også ned boliglånsrenten med inntil 0,20 prosentpoeng, sier John Sætre, direktør for bankvirksomheten i Nordea ifølge pressemeldingen fra banken.