IT-ARKITEKT-SKOLE: Marueen Byrne, Øystein Langseth, Trym Tarjeison Lekva, Christoffer Bjørnestad og Adrian Skog Østgård er blant de nyansatte i DNB: Foto: Silje Sundt Kvadsheim/Finansavisen.
IT-ARKITEKT-SKOLE: Marueen Byrne, Øystein Langseth, Trym Tarjeison Lekva, Christoffer Bjørnestad og Adrian Skog Østgård er blant de nyansatte i DNB: Foto: Silje Sundt Kvadsheim/Finansavisen.Vis mer

DNB starter egen skole - ser etter IT-arkitekter

Mangel på IT-arkitekter har fått DNB til å utvikle et utdanningsprogram som skal bygge kompetanse på rekordtid.

(Finansavisen): De er i ferd med å avslutte tunge utdannelser, likevel velger de nå å gi seg i kast med et treårig løp når de blir ansatt i DNB, som det første kullet i DNBs utdanningsprogram for IT-arkitekter, Architecht Greenhouse. Totalt vil ti stykker starte opp i august.

Trenger flere

- Jeg søkte på DNBs Graduate-program, og ble så anbefalt videre til dette, sier Anne Silje Løvhaugen (30 år) til Finansavisen. Hun har tatt en mastergrad i bioinformatikk ved Universitetet i Newcastle.

Christoffer Bjørnestad Nysæther (27 år) ble godt kjent med DNB da han hadde summer internship sist sommer.

- Vi trenger flere som kan systemene våre, og kjenner hele verdikjeden, sier Sigurd Knudsen, leder for forretningsarkitektur i DNB, til Finansavisen-

I DNBs lokaler i Bjørvika i Oslo vil de tilbringe store deler av arbeidstiden de neste tre årene. Men de vil også bruke tid på kurs gjennom NTNU og Universitetet i Oslo, og de vil i perioder jobbe fra India, sammen med DNBs partnere, Tata og Infosys.

Krever erfaring

- Hvorfor velger DNB å gjøre dette?

- Vi har stort behov for flere systemarkitekter, og i Norge er det også en generell mangel på arkitekter, sier Alf Otterstad, konserndirektør for IT i DNB, til avisen.

- Samtidig finnes det ingen egen utdannelse for denne gruppen. Det vanlige i dag er at man starter med teknisk arbeid, og bygger erfaring med ulike løsninger. På denne måten tar det gjerne minst ti år før man har bygget den kompetansen som trengs for å være systemarkitekt.

- Vår ambisjon, gjennom denne målrettede satsingen, er å bygge denne kompetansen mye raskere, på bare tre år, forteller Otterstad til Finansavisen.

- Hvilke kvalifikasjoner har dere vektlagt i utvelgelsen av kandidatene?

- En god basis i IT-kompetanse er selvfølgelig nødvendig, og så har vi jaktet på dem som viser litt glød. Arkitektur på dette nivået er forholdsvis komplekst, så kandidatene må trives med en viss usikkerhet. Dessuten er evnen til å jobbe i team vektlagt, ettersom det er vesentlig når man skal bygge store systemer.

Andre økonominyheter:

Arctic Securities selger Norges dyreste firmahytte
Hun har reist til 91 land med kun håndbagasje - slik gjør hun det

​Kygo storsatser: - Vi er her for å vinne