Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- DNB svarte at de ikke har befatning med skatteparadis

Næringsminister Monica Mæland (H) har tatt opp saken før.

 IKKE FØRSTE SPØRSMÅL TIL DNB.  Næringsminister Monica Mæland har konfrontert bankledelsen om skatteparadis og Luxembourg etter at hun ble statsråd høsten 2013. Foto: Terje Bendiksby, NTB Scanpix.
IKKE FØRSTE SPØRSMÅL TIL DNB. Næringsminister Monica Mæland har konfrontert bankledelsen om skatteparadis og Luxembourg etter at hun ble statsråd høsten 2013. Foto: Terje Bendiksby, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Næringsminister Monica Mæland (H) sier hun har spurt DNB om banken hadde befatning med skatteparadis, men svaret hun fikk var «nei».

Mæland sier hun ikke husker nøyaktig når dialogen fant sted, men at DNB er spurt om forhold til skatteparadis og Luxembourg etter at hun tiltrådte som næringsminister. Hun ble utnevnt høsten 2013.

Hun vil ikke utdype konkret hvordan spørsmålet lød.

- Generelt har vi spurt om skatteparadis og Luxembourg, og de har svart nei. Jeg må bare konstatere at det er dette svaret vi har fått basert på det de mener å ha visst, sier Mæland.

Gjelder også datterselskaper
Hun bekrefter imidlertid at det ikke ble spurt direkte om DNBs datterselskaper.

- Nei, men retningslinjene til DNB omfatter også datterselskaper, sier næringsministeren til NTB.

Mæland har bedt DNB om en redegjørelse fra banken om hva som har skjedd. Når redegjørelsen kommer, er ikke klart.

- Jeg ønsker en redegjørelse som er mest mulig grundig. Det betyr at DNB må bruke den tiden som er nødvendig for å finne ut hva som har skjedd, sier hun.

I en artikkelserie i Aftenposten denne uken er det avdekket at DNBs datterbank i Luxembourg hjalp kunder opprette selskaper på Seychellene.

(NTB).

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart