DnB takker ja til Den Danske Bank

Den norske Bank (DnB) selger sin aksjepost i Fokus Bank til Den Danske Bank. Dermed har alle strategiske eiere takket ja til danskenes oppkjøp av Fokus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det vil ennå ta timer, kanskje dager, før Danmarks største bank kan fastslå med sikkerhet at de har aksept for 90 prosent av aksjene i Fokus. Men kanhende spretter direktørene champangnen allerede etter tilsagnet fra DnB. For nå har alle de strategiske eierne sluppet sine aksjeposter - forsikringsselskapet Codan, SpareBank 1 Gruppen, Landkreditt, Sparebanken NOR og i tolvte time - DnB.

Et vell av småeiere i inn- og utland gjør opptellingen av aksepter i Saga Securities i Oslo tidkrevende. Men når alle de aktørene som har forretningsmessige interesser i Fokus er på plass, regnes aksepten på 90 prosent som så å si sikret i ettermiddag.

Informasjonsdirektør Jarl Veggan i DnB sier til NTB at beslutningen om å selge til danskene ble tatt umiddelbart før børsmeldingen kom kl. 14.10. Ifølge Veggan er det en helt ordinær vurdering som ligger bak beslutningen. Han avviser at det har vært ført forhandlinger om strategiske posisjoner i kulissene som har ført til at DnBs tilsagn kom så sent. (NTB)