BEDRE TIDER: DNB-sjef Rune Bjerke taper mindre penger enn forventet. Foto: Eivind Yggeseth.
BEDRE TIDER: DNB-sjef Rune Bjerke taper mindre penger enn forventet. Foto: Eivind Yggeseth.Vis mer

DNB taper seks milliarder mindre

DNB taper ikke like mye som varslet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): I fjor sommer varslet konsernsjef Rune Bjerke at DNB vil tapsføre opp til 18 milliarder kroner i 2016, 2017 og 2018. Han la til at det ikke er snakk om et snitt på opp til seks milliarder i året, men at tapsføringen ville se ut som en bølge.

Finansavisen kan fortelle at aksjemarkedet overdrev betydningen av dette, og priset inn et tap på 100 milliarder kroner i DNB, ifølge analytiker Christoffer Adams’ regnestykker i august i fjor. Siden har banken vist at det ikke ble like ille. I 2016 ble 7,4 milliarder tapsført, mot kun 1,2 milliarder i første halvår i år.

Taper mindre enn forventet

Halvveis inn i DNBs estimatperiode på tre år har banken ifølge Finansavisen tatt kun knappe 8,6 milliarder kroner av tapspotten på 18 milliarder.

Nå mener analytiker Thomas Svendsen i Nordea Markets at det klart for en oppdatering fra ledelsen, etter at estimatene er utgått på dato.

Savner en oppdatering

- Jeg forventer en ny guiding som jeg tror vil føre til omkring 20 basispunkter i kredittap pr. år i 2018 og 2019, sier Svendsen til Finansavisen.

Om DNB opprettholder takten i tapsføringen pr. andre kvartal i år og Svendsen treffer med sitt estimat for 2018, vil DNBs tapsføring ende på 12,2 milliarder i treårsperioden.

DNB holder sin kapitalmarkedsdag i november, men Svendsen mener det er tid for en oppdatering allerede under regnskapspresentasjonen i neste uke.

Andre økonominyheter:
Her er nøkkeltallene i Statsbudsjettet 2018
Her er Jan Petter Sisseners favorittaksjer