DNB trenger 40 - 60 milliarder kroner

Det betyr trolig at kundene må betale litt mer for å være kunde i DNB enn i andre banker.

TRENG MER PENG: DNB sjef Rune Bjerke peker på Finanstilsynet som stadig krever større reserver. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
TRENG MER PENG: DNB sjef Rune Bjerke peker på Finanstilsynet som stadig krever større reserver. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Torsdag la DNB frem regnskapstall for 2. kvartal, som var litt svakere enn i samme kvartal i fjor.

En ny rapport fra et tysk meglerhus fremhever imidlertid DNB som den tredje best kapitaliserte banken i Europa, skriver Finansavisen i dag.

Det norske Finanstilsynet har et mer konservativt syn og sier, ifølge avisen: «Det nivået dere er på nå er ikke godt nok om tre år».

Da må vi begynne kapitaliseringsløpet nå, sier finansdirektør Bjørn Erik Næss i DNB til avisen.

Trenger 40 - 60 milliarder I dag utgjør «den ekte kjernekapitalen» i DNB 118 milliarder kroner. Dette er egenkapitalen fratrukket goodwill og immaterielle eiendeler og justert for et par mindre poster, 12,1 prosent av bankens risikovektede balanse. Så legger banken til ansvarlig kapital, som i dag utgjør omkring to prosent og som skal økes til 3,5 prosent.

— I 2007 hadde vi en kjernekapitaldekning på 6,5 prosent, noe både vi og Finanstilsynet mente var tilfredsstillende. Nå har vi doblet kjernekapitalen og vi får beskjed om å øke den enda mer, sier Bjerke til Finansavisen.

Banken anslår at ren kjernekapital og ansvarlig kapital må opp til mellom 16 til 18 prosent. Det vil si 40 til 60 milliarder kroner. Og det skal skje uten tilførsel av mer kapital fra eierne, skriver avisen.

Og det betyr at kundene trolig må betale litt mer for å kunde i DNB enn i mange andre banker.

DNB faller 0,8 prosent til 94 kroner på Oslo Børs fredag.

Les også: — Skjønner ikke at folk fortsatt tar opp lån i DNB