DNB tror fastrentene synker videre

- Det er utsikter til at rentene forblir lave i veldig lang tid, sier sjeføkonom Kjersti Haugland.

VIDERE NED: DNB Markets ser for seg lavere fastrenter i tiden fremover. Foto: Are Haram.
VIDERE NED: DNB Markets ser for seg lavere fastrenter i tiden fremover. Foto: Are Haram.Vis mer

(Finansavisen): For tiden er det ingen sak å få boliglån med femårig fastrente billigere enn lån med flytende rente. Selv lån med 10 års binding kan man nå få under 2,5 prosent.

Utviklingen i fastrentene styres langt på vei av lange renter, som har falt mye også i Norge. Dette fallet er ikke over, tror DNB Markets.

Rentene faller

- Kommer lange norske renter til å falle videre?

- Ja, de beveger seg i takt med tyske, som igjen følger de amerikanske, så det neste halvåret vil de synke videre, for så å stige litt igjen, sier sjeføkonom Kjersti Haugland til Finansavisen.

Allerede innen november vil norsk 10-årig swaprente ha sunket nye 25 basispunkter til 1,25 prosent, hvis prognosen slår til. Ifølge Finansavisen er det særlig forventningen om en hard Brexit og ytterligere eskalering av handelskrigen, som trekker internasjonale langrenter ned.

Lave renter i lang tid

DNB Markets har nå sluttet å lage rente- og valutaprognoser mer enn ett år frem. Haugland tror imidlertid at de lave rentene er kommet for å bli.

- Det er utsikter til at rentene forblir lave i veldig lang tid. Rentene kan godt forbli på dagens nivå i ti år til, og kanskje lengre, sier Haugland til Finansavisen.

Andre økonominyheter:
Hvordan skal vi nå motvirke sjokk i markedet?
Advarer mot syv aksjer