Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fersk konjunkturrapport

DNB tror på høyere boligpriser, flere rentehevinger og økt lønnsvekst

Fersk rapport forteller om positive utsikter for norsk økonomi, boligmarkedet og lønnsutviklingen.

ØKONOMI: DNB venter at boligmarkedet er i ferd med å stabiliere seg og at boligprisene vil stige både i år og neste år.
ØKONOMI: DNB venter at boligmarkedet er i ferd med å stabiliere seg og at boligprisene vil stige både i år og neste år. Vis mer

(Hegnar.no): DNB Markets er i dag ute med en ny konjunkturrapport, og tegner der bildet av et boligmarked som stabiliserer seg. Men også at det trolig kommer flere rentehevinger de neste par årene.

- Boligprisfallet ser ut til å nærme seg slutten. I 1. kvartal falt antall usolgte boliger kraftig, spesielt i Oslo. Vi venter nå noe prisvekst i resten av 2018, samt 2019, skriver meglerhuset.

Tror på oppgang

Analytikerne spår nå et prisfall på 0,2 prosent i 2018, og en vekst på 1,5 prosent i 2019.

I januar spådde meglerhuset et prisfall på 3,5 prosent i år. 2019-prognosen er uendret.

- Lavere ledighet, høyere inntekter og vedvarende lave renter støtter boligprisvekst. Renteøkninger og økt tilbud av nye boliger bør dempe prisveksten fra sent 2018 og føre til et prisfall fra midten av 2020. Vi venter at boliglånsforskriften forlenges i juli, så vel som de Oslo-spesifikke reglene, heter det.

I 2020 ser DNB Markets for seg en flat utvikling, mens 2021-prognosen lyder på 3,0 prosent prisfall.

I januar så meglerhuset for seg 2,0 prosent oppgang i 2020 og 1,0 prosent nedgang i 2021.

Fem rentehevinger?

DNB Markets tror også at Norges Bank hever styringsrenten i september.

Det spås ytterligere to rentehevinger i 2019 og to rentehevinger i 2020, fremgår det av den ferske konjunkturrapporten.

Det slås fast at inflasjonstallene for mars var litt skuffende, men meglerhuset finner likevel liten grunn til å endre synet på når Norges Bank hever renten første gang.

Risikoen for en senere heving enn i september er imidlertid økende, med en inflasjon under forventning, økte renter i pengemarkedet og et forventet svakt første kvartal for konsumvekst, mener DNB Markets.

Økt lønnsvekst

Meglerhuset tror imidlertid også på at lønnsveksten tar seg opp, men at den vil holde seg moderat.

- Fjorårets lønnsvekst var 2,3 prosent, noe under våre prognoser. Forhandlingene om årets lønnsoppgjør ble avsluttet 8. april, og partene i arbeidsmarkedet ble enige om en lønnsvekst på 2,8 prosent i 2018. Den sykliske gjeninnhentingen leder oss til å vente at faktisk lønnsvekst ender enda høyere, går det frem av rapporten.

Flere økonominyheter

Røkkes aksjer verdt over 25 mrd kroner

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling