Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

DnB uforstående til forbud mot minibankkort for barn

Barne- og familieminister Valgerd Svarstad Haugland (KrF) vurderer å forby minibankkort for 13-åringer. Informasjonsdirektør Jarl Veggan i DnB skjønner ikke hvorfor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter at Den norske Bank (DnB) i sommer satte ned aldersgrensen for bruk av minibankkort har om lag åtte tusen ungdommer skaffet seg det nye kortet.

 Svarstad Haugland mener DnB har vært uansvarlig, og frykter økt kjøpepress blant barn, melder P4-nyhetene.

  - For meg er det litt uansvarlig å legge dette til rette for så små barn. Hadde jeg bestemt, så hadde det ikke vært lovlig. I første omgang får vi kanskje oppfordre de som gir tilbudet til å besinne seg, sier barne- og familieministeren.

- God respons

Men DnB har ingen planer om å trekke tilbake kortet.

  - Vi har fått svært god respons fra foreldrene til ungdommene som bruker kortene, sier informasjonsdirektør Jarl Veggan i DnB til NTB.

 - De føler at de har bedre styring over økonomien til barna, fordi de hver måned får en kontoutskrift som viser hvordan pengene er brukt.

 - Foreldrene synes også det er en fordel at de kan gi ungdommene et kort i stedet for en bunke sedler når de for eksempel skal på skoletur, sier Veggan.

Ikke kredittkort

Veggan understreker at kortet ungdommene får tilbud om ikke er noe kredittkort.

  - Foreldrene bestemmer selv hvor mye penger barna kan få lov til å bruke i løpet av en uke, og kan legge inn sperrer for maksimumsbeløpet. Dermed kan ikke barna bruke mer penger enn de får lov til, sier han.

  Informasjonsdirektøren kan ikke se hvordan kortet i seg selv skaper kjøpepress hos ungdommene.

  - Det er vel det disponible beløpet som avgjør hvor stort kjøpepresset er, ikke om du har pengene i lomma eller kan ta dem ut av en automat med et plastkort, sier han.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!