DnB vil fusjonere med Storebrand

DnB vil fusjonere med Storebrand og har invitert selskapet til forhandlinger, melder NRK.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den norske Bank (DnB) sendte søndag kveld ut en pressemelding om at de inviterer Storebrand til forhandlinger om en eventuell sammenslåing.

Styret i DnB begrunner forslaget med at en fusjon sikrer et stort og kompetent norsk forsikrings- og kapitalforvaltningsmiljø , og at DnB og Storebrand til sammen vil bli en betydelig finansinstitusjon i Norden. DnB ser også for seg vekst internasjonalt.

DnB tror at det finnes et grunnlag for en sterk felles forretningsidé som kan forene ledelsene i selskapene.

- Denne felles forretningsideen forutsetter at vi i fellesskap når fram til hvordan to ledende aktører i markedet kan forenes, sier Jannik Lindbæk, styreformann i DnB Holding.

-Positivt

Høyres finanspolitiske talsmann Per-Kristian Foss ønsker DnBs initiativ til fusjonsforhandlinger med Storebrand velkommen.

Foss ser positivt på at Den norske Bank ønsker fusjonsforhandlinger med Storebrand.

- Dette er et positivt initiativ. Det kommer ikke helt uventet, og er i tråd med det ønsket et klart stortingsflertall ga uttrykk for da de tillot at Kreditkassen ble kjøpt av Merita, sier Foss til NTB.

Han sier at det nå blir opp til eierne i de to finansinstitusjonene å diskutere fusjonsplanene videre.

Ingen kommentar

Storebrand vil søndag kveld ikke kommentere en mulig fusjon med DnB.

Styret i DnB Holding ASA har sendt et brev til styret i Storebrand der de inviterer til forhandlinger om en fusjon mellom de to selskapene.

- Jeg har ingen kommentar. Det må vi komme tilbake til, sier informasjonsdirektør Egil Thompson i Storebrand til NTB.

DnBs offentliggjøring av fusjonsplanene kom brått på Storebrand søndag kveld.

Storebrand-aksjen ble fredag formiddag suspendert fra Oslo Børs etter at det verserte rykter om selskapet. Storebrand lovet da å komme med en børsmelding mandag.

  • Det var ikke DnBs invitt til fusjon som førte til suspensjon av Storebrand-aksjen fredag. Det er også en annen aktør inne i bildet. (NTB)