Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

DNBs krystallkule: Øyner 10 renteøkninger i USA på to år

Valutastrateg Magne Østnor tror rallyet i dollaren vil fortsette.

 10 rentehevinger:  Janet Yellen og Federal Reserve vil heve renten ti ganger de neste to årene, tror DNB Markets. Photo by Samuel Corum/AA/ABACAPRESS.COM
10 rentehevinger: Janet Yellen og Federal Reserve vil heve renten ti ganger de neste to årene, tror DNB Markets. Photo by Samuel Corum/AA/ABACAPRESS.COM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Valutastrateg Magne Østnor i DNB Markets ser i tirsdagens morgenrapport tilbake på et turbulent år i valutamarkedet.

- Med fasit i hånd, er det lett å si at der vi traff aller best, var med vårt fokus på volatilitet. For det har vært et ruglete, ja, tidvis brutalt, år, skriver han.

Ifølge Østnor var det «mildt sagt overraskende for de fleste» at den sveitsiske sentralbanken ga opp å forsvare gulvet i EURCHF.

- Bevegelsene som fulgte, var av en art som knapt nok skal kunne skje. Med forventninger om rentehevinger i USA og Storbritannia, og ytterligere lettelser i pengepolitikken i eurosonen, ventet vi sterkere dollar og pund mot euro, fortsetter strategen.

Østnor traff på retningen, men innrømmer at han undervurderte hvor store bevegelsene kunne komme til å bli. Det gjelder også forventningene til USDJPY, der yen svekket seg mer mot dollar enn han trodde.

- Ti rentehopp på to år I krystallkulen for 2016 ser DNBs valutastrateg at pengepolitikken fortsatt vil være den viktigste driveren for hovedvalutaene.

- Vi venter at Fed vil heve styringsrenten ytterligere ti ganger de neste to årene til 3,0 prosent. Det er en raskere renteoppgang enn markedet venter, og bør danne grunnlag for ytterligere styrkelse av dollaren, skriver Østnor.

I Storbritannia er han tidligere ute enn markedet med å vente den første renteøkningen i 2. kvartal neste år.

- Og med fortsatt svært ekspansiv pengepolitikk i eurosonen (vi venter ytterligere forlengelse av verdipapirkjøpene), tror vi at vi kan se et sterkere pund fremover.

- Med fortsatt moderat vekst i japansk økonomi og inflasjon som ikke når opp til målet, vil Bank of Japan måtte fortsette sin ekspansive pengepolitikk. Det tror vi vil tynge japanske yen, avslutter Østnor.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media